De eerste lentemaand zit er al weer op. Echt super is het weer nog niet geweest, maar hier en daar al een zonnige dag maakt het goed. Laten we eens terugblikken op april 2019.

Gewerkt aan

Het begin van de lente, is ook telkens weer het moment om mijn moestuin op orde te zetten. De eerste warme dagen begint het dan ook te kriebelen om plantjes te gaan kopen, de serre af te wassen en alles weer op orde te krijgen. Ondertussen groeien er tomaten, komkommers en aubergines in onze serre. Daarnaast staat het er ook vol kruiden en hopen we binnenkort ook aardbeien uit de tuin te kunnen eten.

Gestopt met

Borstvoeding. Een beetje met pijn in het hard moet ik zeggen. Toen ik er vier maanden geleden mee begon, hoopt ik dat ik het 2,5 maand zou volhouden, tot de winter voorbij was en de meeste virussen het huis uit waren. Het werden vier maanden, waarvan drie maanden zonder zelf melk of soja te eten. Maar nu was het tijd om mijn lijf terug te krijgen. Al ging dat stoppen toch wel samen met een hoop tranen. Vooral tranen voor iets wat nooit meer zal terugkomen. Maar ik ga er ongetwijfeld veel andere mooie dingen voor in de plaats krijgen.

Begonnen met

Start2Run… al moet ik toegeven dat het voorlopig bij de eerste les gebleven is. Ik ben dan ook een geweldige luxe loper. Beetje te koud of te nat, te moe of gewoon geen zin, en je krijgt me de deur niet uit. Ik moet me dus dringend herpakken en die sportschoenen opnieuw aandoen.

Frustratie

Mijn eindeloze hoop was. Ik word er echt zot van. Soms, op een onverwacht moment, denk ik dat ik het onder controle heb, maar dan plots is die berg weer zo ongelooflijk hoog. Het kan natuurlijk moeilijk anders met een baby die zichzelf hele dagen vol spuugt met melk, een mama die gegarandeerd ook maar 10 minuten per dag met een propere trui rondloopt en een peutertje dat genoeg heeft van zijn potjestraining en dat graag met natte broeken laat merken. Maar hoe doen jullie dat? Is de was echt een eindeloze hoop waar ik me moet bij neerleggen? Of is er hoop voor deze hoop en kunnen jullie me een paar goede tips geven?

Ontdekt

Tussen het verversen van pamper en het papjes geven door, probeer ik zo’n 1000 spullen ons huis uit te krijgen tegen het einde van het jaar. Het doel om tegen Pasen al 500 spullen weg te hebben, is niet gelukt, maar ik geef niet op. Elke dag probeer ik iets onder handen te nemen. Heel wat spullen die we weg doen, kunnen zeker nog door iemand anders gebruikt worden. Sommige zaken probeer ik te verkopen, maar het meeste breng ik naar de Kringloopwinkel in de buurt. Afgelopen maand ontdekte ik ook de ‘Waar kan ik terecht met mijn spullen-kaart van opruimcoach Nelle Colle. Super handig als je even wil checken waar je bij jou in de buurt spullen kan afleveren. Je kan de kaart trouwens ook zelf aanvullen, mocht je nog goede adresjes hebben.

Bezig met

de scrapboeken van Kasper en Emil. Toen Emil geboren werd begon ik met het bijhouden van weetjes, foto’s, tekeningen,… Nu bijna drie jaar later begin ik aan zijn derde boek. Terugbladeren door de twee eerste boeken is telkens geweldig. Zoveel dingen die ik al vergeten was. Zo zei hij vorig jaar met Pasen tegen chocolade altijd ‘eij’. Ook Kasper krijgt zijn eigen boeken met leuke foto’s en mooie herinneringen. Er kruipt alleen zo ontzettend veel werk in het updaten van die boeken. Ik probeer elke drie tot zes maanden de boeken aan te vullen, maar daar besteed ik telkens heel wat avonden aan voor alles weer up to date is.