De 40 dagen bloggen challenge zit er bijna op. Ik heb het niet gehaald. Ik denk dat ik ergens ga stranden rond de 30. Ook niet slecht als je weet dat hier de afgelopen twee jaar nog geen 20 posts verschenen zijn. Ik mag dan ook zonder twijfel van een persoonlijk record spreken.

Redenen waarom het maar 30 en geen 40 blogpost zijn geworden zijn er genoeg: ik was ziek, Emil was ziek, het was mooi weer, ik was doodop of had ook al wel gewoon eens geen goesting.

Persoonlijk vind ik dat niet zo erg. Ja, natuurlijk had ik mezelf hier graag op de borst willen kloppen. Jeej, ik heb het gehaald!! Maar belangrijker vind ik dat ik opnieuw de goesting voor het bloggen heb teruggevonden.

Tot 6 weken geleden durfde ik nog amper op publiceren drukken. Elk onderwerp werd gewikt en gewogen, en meestal eindigde het in de prullenmand. Nu het zo min of meer moest, bedacht ik posts alsof het niets was, schreef ik ze in een mum van tijd neer (soms is dat er wel aan te zien) en drukte ik zonder schroom op publiceren.

Nadeel is wel dat de kwantiteit soms primeerde op de kwaliteit en dat is jammer, vind ik. Daarom dat dit de eerste, maar meteen ook laatste keer is dat ik aan 40 dagen bloggen heb meegedaan.

De komende dagen gaan hier zeker nog een paar post verschijnen, maar wat dan daarna? Wat gaat er met Miss Fabuleus gebeuren? Kruipt ze verder van onder het stof of wordt ze voor eens en altijd begraven onder het te drukke leven.

Door 40 dagen lang zo intensief te bloggen is de goesting in ieder geval terug. Dus als je het mij vraagt kruipt deze blog de komende maanden terug van onder het stof. Al ga ik wel mijn persoonlijke ritme proberen te vinden. Niet meer elke dag dus, maar hopelijk wel 1 à 2 keer per week.

Er zullen ook zeker periodes zijn dat het hier eens wat rustiger is. Soms bewust omdat ik even wat tijd in iets anders wil steken. Soms onbewust omdat het leven mijn planning weer eens door elkaar heeft gehaald.

Ik hoop in ieder geval dat jullie blijven langskomen om te lezen, een reactie te schrijven en jullie te laten inspireren!