Ik las in het boek ‘Ik ga op reis en neem mee… de kinderen’ dat er niets zo eenvoudig is als reizen met een baby. Misschien is dat wel waar. Eens het kind kan lopen, kom je handen en ogen te kort. Onze vakantie in Italië, vorig jaar, was dan ook eerder een work out dan een deugddoende vakantie.

Dit jaar hebben we niet echt wilde reisplannen, maar een korte vakantie zit er hopelijk wel nog in. Naast enthousiaste kleuter Emil, zal ook baby Kasper er bij zijn.

En die baby’s zijn dan misschien wel makkelijk reisgezelschap, ze zorgen er wel voor dat je koffer bom vol zit. Wat hebben die allemaal nodig, zeg. Dat begint met een hoop kleren, dat gaat over flesjes en slaapzakjes, en dat eindigt met een buggy en vaak ook nog een reisbed.

Omdat ik deze keer weinig zin heb om alles ook effectief mee te sleuren, ging ik op zoek naar een aantal vakantieadresjes waar alles gewoon voorzien is. Hoe handig is dat!

Wij hebben voorlopig nog niet gekozen, maar ik deel de longlist graag al met jullie. En extra suggesties zijn natuurlijk ook nog altijd welkom.

Newbornboerderij in Landal Drenthe

Dat we grote Landal-fans zijn weet je ondertussen misschien al (zo niet, check hier en ook hier). Voor weekendjes weg in en rond België kiezen we bijna altijd voor Landal. Ik wist dat ze speciale kinderaccommodaties hadden, maar toen ik deze newbornboederij bij Hof van Saksen vond sprong ik toch een klein gatje in de lucht. Zowat alles wat je nodig hebt voor een baby en peuter is hier aanwezig. Noem het en het is er. Hoe geweldig is dat!

Villa Pian Di Cascina

Vorig jaar vroeg ik op mijn persoonlijke facebookpagina naar leuke logeeradressen in Italië. Van een leesclub-vriendin kreeg ik deze tip door. Diep in Umbrië ligt Villa Pian Di Cascina. Het is een domein met 9 verschillende accommodaties, gaande van appartementen voor 3 personen tot villa’s waar je met een groepje vrienden kan logeren. Ook hier is alles wat een baby en peuter nodig heeft aanwezig. Leuk is trouwens ook dat je zelfs niet naar de winkel hoeft. Je boodschappen kunnen gewoon klaarstaan bij je aankomst. Je kan daar dus alleen maar genieten van het schone uitzicht en de lekkere wijn.

Familotel

Familotel is een verzamelsite met familievriendelijke hotels in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Ook hier vind je een reeks van aangepaste hotel voor gezinnen met een baby. Naast de standaard uitrusting hoef je hier ook geen eten of luieres mee te nemen. Als je wil mag je ook 18u per week je kleine spruit naar een kinderverzorgster brengen. Ik weet niet of ik dat over mijn hard zou krijgen, maar wel geruststellend dat het kan.

Oekkie – vakantie met Intersoc

Met de ‘ziekenkas’ op vakantie gaan, no way zou ik tot voor kort gezegd hebben. Maar na een ware ode voor dit concept van vrienden ben ik toch ook eens gaan kijken op de site. En ja, kindvriendelijker maken ze vakanties waarschijnlijk niet. Aangepaste Nederlandstalige animatie voor kinderen, alle benodigdheden voor baby’s, drie keer per dag eten en tussen door ook nog iets om te knabbelen. ’s Avonds kan je beroep doen op de schoentjesdienst. Jij gaat lekker nog iets drinken in de bar en wordt geroepen als er gehuil uit je kamer komt. Hoe handig is dat! En als dat alles nog niet genoeg is, gaat deze vakantie dan ook nog eens door in het wondermooie Zwitserland.

Dat gaat hier nog een moeilijke keuze worden…