Ik nam me niet alleen voor om mee te doen met 40 dagen bloggen. Ik zou ook in die 40 dagen proberen om zo’n 500 spullen ons huis uit te krijgen.

Op 8 maart trok ik voor de eerste keer naar de Kringloop met een lading spullen die wij niet meer nodig hebben, maar waar iemand anders zeker nog plezier kan aan beleven. Ik propte onze auto vol met 82 spullen die we eerder al hadden opgestapeld in de garage. Het kwam er alleen niet van om ze ook echt ons huis uit te krijgen.

Ik stond er eerlijk gezegd van versteld dat ik met één simpele actie al bijna 1/5 van mijn challenge verwezenlijkt had. Dat gaat hier gemakkelijk lukken, dacht ik al vrolijk bij mezelf toen ik van de parking van de Kringloop reed.

Ondertussen zijn we twee weken verder en staat de teller nog steeds op 82. Ai… dat gaat dus nooit lukken, hoor ik jullie al denken.

Maar geen paniek. Ik heb ondertussen niet stilgezeten. Het begon eerst met een tochtje door ons huis. Ik verzamelde zoveel mogelijk spullen die sowieso weg mochten. In een kwartiertje verzamelde ik zo’n 20 à 30 spullen. Echt verrassend!

Vorige week ruimde ik ook de eerste kleren van Kasper op. Hij is ondertussen al aan zijn derde kledingmaat toe. Een paar van zijn schattige pakjes gaan in zijn herinneringendoos. Al de andere spulletjes geven we weg zodat andere baby’tjes er ook nog iets aan hebben.

Sinds dit weekend ben ik onze berging aan het opruimen. Bij ons is dat geen vergeten kamer, maar wel een vrij centrale plaats in ons huis waar we kleren wassen, de kinderen verschonen en geregeld ook doorlopen. Ook hier heb ik ondertussen al heel wat materiaal gevonden dat de deur uit mag.

Ik tel pas alle spullen op het moment dat ze ook echt de deur uit gaan, maar er staat dus ondertussen al weer een hele lading klaar om te vertrekken naar de Kringloop en het containerpark.

Ik hoop deze week ook effectief alle spullen weg te doen en dan vul ik het overzicht verder aan. Hopelijk zijn er tegen dan bijna zo’n 200 dingen weg.

Wist je trouwens al dat ook na Pasen deze challenge doorgaat. Ik wil tegen eind dit jaar 1000 spullen weg.