Kruimels onder de tafel, kaka in de pamper, snot aan de zetel. Wie minstens één kind in huis heeft rondlopen, herkent dit zonder twijfel. Soms zou je luid gillend willen weglopen. Gelukkig zijn er ondertussen handige spullen die je leven toch een stuk aangenamer maken als ouder. Ik maakte een overzicht van wat wij zeker niet meer zouden kunnen missen.

1. Onze stofzuiger zonder draad

Die ook nog eens een handstofzuiger kan worden. Hoe handig is dat! Ik kan het je zeggen: heel handig! Onder het motto 1 boterham in de mond en 1 op de grond, kan je al wel denken dat onze stofzuiger hier al wel eens overuren doet. Wie al eens origineel uit de hoek wil komen met een geboortecadeau kan ik dit alvast aanraden. Succes gegarandeerd.

2. Een hermetisch afgesloten vuilbak voor ‘stinkende kaka’

Ik ga hier niet al te veel woorden aan vuil maken. Ga er u één kopen. Zonder overleef je niet! Kleine tip: check op voorhand waar je de vullingen kan kopen. Onze vulling zijn enkel te koop in één winkel en dat is niet altijd zo handig.

3. Een wasmachine en droogkast in één

Ooit hebben we deze gekocht omdat we te weinig plaats hadden in ons toen kleine huisje. Nu is het vooral handig om dat je er alles vuil insmijt en het er proper en droog weer uitkomt. Tijd gewonnen en werk bespaard. Wie kan daar nu tegen zijn.

4. Ons Netflix-abonnement

Dat is ook al 2 vliegen in één klap. Ik ga niet liegen, eens een kind ga je nog maar half zo veel de deur uit. Wat zeg ik, misschien maar een vierde meer. Dus entertainment moet elders gezocht worden en dan is zo’n avondje hersenloos tv-kijken een super makkelijke oplossing. Maar niet alleen wij zijn blij met dat abonnement. Ook Emil maakt er al goed gebruik van. Netflix for babysit! Met mate natuurlijk.

5. Een lampje dat nooit meer gebruikt wordt om boeken te lezen

Ik kreeg dit lampje van mijn mama toen ik een tiener was. Ik las al wel eens een boek ’s avonds in bed. Maar daarna verdween het ergens in een nachtkastje. Bij elke verhuis of nieuw nachtkastje werd het meegenomen, maar het werd nooit meer gebruikt. Tot Emil geboren werd en ik ’s nachts al eens uit mijn bed moest. Ja, je kan alle lichten aansteken, maar hoe pijnlijk is dat aan je ogen en probeer daarna nog maar eens in slaap te vallen. Mijn lichtje bracht toen echt licht in de duisternis. Enig nadeel is dat ik vrees dat de politie hier op een dag eens gaat staan, omdat de buren denken dat er een inbreken door ons huis loopt, maar dat risico nemen we.

6. Een microgolfoven

Hoe banaal het ook is, we zouden niet meer zonder kunnen. Onze zoon heeft weinig geduld als hij honger heeft. Zelfs 30 seconden lijken voor hem al een eeuwigheid.

7. Een iPad

Er zijn zo van die momenten, meestal ’s morgens in de badkamer, dat er weinig tijd is om te verliezen. Wat je dan kan missen is een peutertje dat je make up eens wil proberen, of de handdoeken wil reorganiseren. Wat je dan nodig hebt is een iPad (ideaal met een Netflix-abonnement trouwens). iPad aan, kindje op de poep en jij kan je toch een beetje rustig klaarmaken.

8. Papierenzakdoeken everywhere

Nog zo’n ideaal geboortegeschenk. Je kan er echt niet genoeg van geven, want de hoeveelheid die nodig is, is echt eindeloos. Wij hebben in bijna elke kamer van ons huis een doos papieren zakdoeken staan en dan nog komen we er soms te kort. Ook aandelen hierin zijn ongetwijfeld een goede investering.

9. Een koffietoestel

Na korte nachten of bij vroege ochtends of bij drukke namiddagen, er is altijd wel een reden om even te bekomen bij een tasje koffie. Een absolute must have dus, volgens mij. Ik spaar alvast voor dit model.

Vullen jullie aan met met de dingen die jullie echt niet meer zouden kunnen missen sinds je kinderen hebt?