Het jaar is ondertussen al zo’n 78 dagen bezig, maar ik start nu pas met wat plannen voor de rest van het jaar. De reden daarvoor is natuurlijk Kasper, die geboren werd op 7 januari. De eerste weken, zeg maar maanden, stond alles hier in het teken van onze kleine baby. Opnieuw borstvoeding geven en pampers verversen, maar ook gewoon wennen aan de nieuwe situatie. Zo kreeg Emil plots niet meer alle aandacht en moest ook papa en mama opnieuw een evenwicht vinden in een leven met twee kinderen.

En we zijn er nog lang niet. Kasper worstelt wat met koemelk. Emil is een geweldige grote broer, maar wil soms toch nog die extra aandacht van mama en papa. En ook wij zijn na meer dan 2,5 maand nog opzoek naar dat nieuwe evenwicht.

Maar dat wil niet zeggen dat ik de rest van het jaar niet ook nog wat doelen kan proberen te realiseren. Ik ga de lat niet super hoog leggen, maar ik wil mezelf toch ook een beetje uit mijn kot lokken.

De rest van het jaar zal ik jullie geregeld een update bezorgen.

 1. Minder tv kijken
  Ik vind dat ik veel te veel tv kijk en daar wil ik binnenkort ook echt iets aan doen. Al is het verdorie makkelijk om na een drukke, hectische dag in de zetel te ploffen en wat tv te kijken. Toch hoop ik daar binnenkort vier dagen per week verandering in te brengen.
 2. 1000 spullen ons huis uit
  Naar aanleiding van 40 dagen bloggen probeer ik tussen Aswoensdag en Pasen zo’n 500 spullen ons huis uit te krijgen. De rest van het jaar wil ik dit verder zetten om zo tegen eind december dubbel zoveel spullen buiten te krijgen.
 3. Elke maand op uitstap met het gezin
  De weekends zatten hier meestal al goed vol en dat zal er in de toekomst waarschijnlijk niet op verbeteren. Toch vind ik dat we elke maand tijd moeten vrijmaken om iets te gaan doen met het hele gezin. Ik ga alvast beginnen met een lijstje met leuke activiteiten.
 4. Sporten
  Het is echt hoog tijd dat ik daar werk van begin te maken. Nu nog een plan van aanpak…
 5. Een (voorlopig) geheim project starten
  Vorig jaar werkte ik samen met een partner in crime aan een geheim project. We zetten grote stappen, maar bleken dan alle twee zwanger. Het leek dan ook beter om het project even in de koelkast te stoppen. Dit jaar hoop ik dat we het toch kunnen lanceren.
 6. Elke maand op date met Mister Fabuleus
  Dit sluit eigenlijk wat aan bij nummer 3, maar hier laten we de kinderen lekker thuis.
 7. Vrijwilligerswerk
  Ik neem het me al een paar jaar voor om wat meer vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit jaar wil ik er absoluut werk van maken. Het gaat me zeker niet lukken om dat elke week te doen, maar een paar dagen moet hopelijk wel lukken.
 8. Onze zolder opruimen
  Onze zolder is echt aan het uitpuilen. Sommige spullen kunnen meteen naar de kringloop of het containerpark, maar daarnaast moeten we ook gewoon eens goed opruimen. Dat wordt zonder twijfel een opkuis in verschillende stappen.
 9. Meedoen aan Mei Plastic Vrij
  Vorig jaar is het er niet van gekomen, maar dit jaar wil ik zeker mijn best doen om geen plastic te gebruiken in mei. Benieuwd of dat gaat lukken.
 10. 10 minuten per dag mediteren
  Ik probeer er een gewoonte van te maken, maar dat is nog niet 100% aan het lukken. Toch merk ik dat ik er nu al een stukje rustiger door word. Work in progress dus!