De lente is in aantocht en dat zorgt bij veel mensen voor opruimkriebels. Ook bij mij, zeker nu ik de komende weken probeer zo’n 500 spullen het huis uit te krijgen.

Toen ik afgelopen week eens door mijn eigen blogarchief aan het scrollen was, viel het me op dat er hier de afgelopen jaren al heel wat posts verschenen zijn rond opruimen en die dus ook bij mij de komende weken opnieuw goed van pas gaan komen.

De 7 vragen die elke vrouw moet stellen bij het opruimen van haar kleerkast

Mijn kleerkast moet de komende weken zonder twijfel eens onder handen genomen worden. Er zitten nog zwangerschapskleren in die nu echt wel weg mogen, maar ook de kleren van voor mijn zwangerschap mogen eens opgeruimd worden. Deze 7 vragen gaan me dus zeker opnieuw goed van pas komen.

Ruim je bureau op in 7 stappen

Dit blogbericht schreef ik eind 2014, al een dikke vier jaar geleden dus, en ik ben echt wel verrast dat ik ondertussen toch al zelf heel grote stappen heb gezet. Zo ziet mijn bureau er tegenwoordig nog zelden zo rommelig uit. Ik probeer aan het einde van elke week alles netjes af te handelen en op te bergen. Maar deze tips blijven zonder twijfel nuttig voor iedereen die zijn bureau wil opruimen.

Geweldige tip voor al je kabeltjes

Wat een geweldige tip van mezelf, die ik ondertussen zelf was vergeten. Ik haat het als ik tussen een hele hoop kabels weer eens de enige juiste moet proberen terug te vinden.

De beste tips om orde te krijgen in je handtas

Tegenwoordig zitten er in mijn handtas standaard een paar pampers, een vergeten tut en lege zakjes van papierenzakdoekjes. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat ik ze nog eens uitgemest heb. Hoog tijd dus om deze tips van onder het stof te halen.

10 tips om je niet over je koelkast te moeten schamen

De koelkast blijft toch een serieus werkpuntje ten huize Fabuleus. Vlees en groenten liggen hier nog steeds wat teveel door elkaar en geregeld durft er ook wel eens iets wat te lang blijven liggen. Het lijkt me geen slecht idee om deze 10 tips gewoon op onze koelkast te hangen.

Orde in je keukenchaos

En als je koelkast dan op orde staat, dan kan je meteen aan de rest van de keuken beginnen. Toen we zo’n 5 jaar geleden onze nieuwe keuken moesten inrichten, deden we dat op basis van deze tips. We hebben ondertussen nog maar weinig dingen verplaatst. Eén keer per jaar probeer ik door alle kasten te gaan om de overbodige spullen eruit te halen.

Handige labels voor de diepvries

Deze tip is zo goed dat echt iedereen hem zou moeten gebruiken. Ondertussen houden we ook een digitale lijst bij met alles wat er in onze diepvries zit. Super handig als je in de supermarkt staat. Uitdaging is wel om die lijst up to date te houden.

Er kwamen al heel wat artikels over opruimen aan bod op deze blog, maar ik zou er nog veel meer over kunnen schrijven. Waarover zouden jullie nog meer willen lezen?