Er staan heel wat app’s op mijn telefoon. Sommige zijn gewoon klassiekers zoals Facebook en Instagram. Er zijn er ook die geen lang leven beschoren zijn en al na enkele weken, soms zelfs dagen, weer verwijderd worden. Maar er zijn er ook een aantal die ik echt niet meer zou kunnen missen.

Payconiq by bancontact

Snel de rekening delen op restaurant of iets kopen zonder eerst het betaalbakje te moeten gaan zoeken. Deze app heeft het betaalleven zoveel eenvoudiger gemaakt. Een absolute must-have op mijn telefoon.

Waze

Ten huize Fabuleus wordt er soms wel eens gediscussieerd over welke gps-app nu de beste is. We schipperen hier tussen Waze, Google Maps en Apple Kaarten. Ze staan dan ook alle drie op mijn telefoon. De weg tonen ze je allemaal even vlot, maar mijn voorkeur gaat uit naar Waze omdat je daar ook meteen kan zien hoe snel je mag rijden. Mister Fabuleus is dan weer fan van Google Maps omdat ze daar duidelijker aangeven hoe je moet voorsorteren. Wat ze alle drie geweldig doen, is rekening houden met werken, files en andere onvoorziene gebeurtenissen op de weg. Ze passen het traject daar dan ook meteen op aan en zo kom je overal zo veel mogelijk op tijd.

Recycle!

Een paar jaar geleden schreef ik al in een blogpost over deze app en hij staat nog steeds op mijn gsm. Via deze app kom je te weten welke vuilbak je wanneer moet buiten zetten. Gedaan dus met onthouden of het papier nu op de derde of vierde donderdag wordt opgehaald. Handig is ook dat je meteen het containerpark bij jou in de buurt kan vinden en vooral wanneer het open is. Vragen over sorteren en wat er nu weer juist in welke zak of bak mag? Ook daar is deze app super handig voor. Downloaden die handel!

112 BE

Deze app heb ik gelukkig nog niet nodig gehad, maar hij zal toch op mijn gsm blijven staan. Je kan er heel eenvoudig de hulpdiensten mee contacteren. De gps-functie geeft ook meteen de coordinaten door van waar ze je kunnen vinden. Heel handig voor als je hulp nodig hebt in het midden van het bos, of als je ergens niet zo goed de weg weet. Echt iedereen zou deze app op zijn telefoon moeten hebben.

Ketnet Junior

Een handige app om op je telefoon te hebben staan als je kinderen hebt. Mijn vijf jaar jongere ik zou nu ongetwijfeld met haar ogen draaien: “Dat trekt toch echt op niets, van die kinderen die heel de tijd op die schermpjes zitten kijken. Bij mij zal dat niet waar zijn”. Ondertussen weet ik beter… Dag mooi principe. Wat onverwacht langer wachten bij de dokter, hongerige kinderen op restaurant,… het is altijd handig om ze even rustig te kunnen houden met een filmpje. En ja, ik geef het gerust toe dat het een heel makkelijke oplossing is, maar soms mag ik mezelf dat ook wel eens gunnen.

Podcasts

En voor een klein beetje me-time op de trein, in de supermarkt of in bad, zou ik niet meer zonder de Podcast-app kunnen. Mijn favoriete podcasts worden standaard gedownload, dus ik kan als het uitkomt steeds meteen beginnen luisteren.

Vul dit rijtje gerust aan. Welke app’s zou jij niet meer kunnen missen op je telefoon?