Ik weet het, ik was gewaarschuwd, met twee kinderen zou het een stuk hectischer worden. Maar de realiteit is toch altijd net een beetje anders. Met alleen maar Emil hadden we ondertussen wel een goed werkende ochtendroutine gevonden. Nu Kasper er is bijgekomen, rammelde die routine op zijn grondvesten en er blijft eerlijk gezegd niet veel meer van over.

Gelukkig hebben we nog een paar maanden de tijd om alles te fine tunen, voor ik weer aan het werk moet. Ik vraag me geregeld eens af of het ooit gaat lukken om iedereen hier ‘s ochtends op tijd de deur uit te krijgen.

Ik merk trouwens nu al dat ik er tijdens die drukke ochtenden zelden toe kom om te ontbijten. Niet goed hé? Ik weet het! Op zoek dus naar een oplossing en zo kwam ik terecht bij de smoothie. Wie een beetje zoekt, vindt ze in allerlei vormen en kleuren op het internet.

Eén van mijn favorieten vond ik bij HelloFresh. Het basis smoothierecept zette ik een beetje naar mijn hand en hups, in één-twee-drie heb je een heerlijk, gezond ontbijt dat je zeker tot de lunch op de been houdt.

Het recept voor de bananensmoothie alla Fabuleus

Wat heb je nodig?
  • 1 banaan
  • 75 gr havermout
  • 150 gr (Griekse) yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el cacaopoeder
  • beetje pompoenpitten (voor de luxe versie)
Aan de slag:
  • Neem je blender uit de kast, maar ook met een traditionele mixer lukt het zonder probleem.
  • Snij de banaan in grove stukken en voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Snel even mixen en klaar.

Afwerken kan met een beetje pompoenpitten, maar daar doe je volledig je goesting mee.

Je kan trouwens variëren zoveel als je wil. Liever koffiesmaak ipv chocolade? Vervang dan het cacaopoeder door wat oploskoffie. Of voeg een beetje speculaaspasta toe ipv honing, als je eens wat anders wil.

In een paar minuten tijd heb je dus een glas bom vol energie dat je tijdens die drukke ochtenden snel kan opdrinken.

Wat is jullie geheim om die drukke ochtenden te overleven?

Op zoek naar een leuke bewaarmap voor al je recepten? Print dan hier de printable voor jouw receptenboek.