Als er iets is dat ik vergeten was, dan was het toch wel hoe hard, veel en luid baby’s kunnen huilen. Gelukkig zijn ze schattig, want anders zou je ze toch geregeld eens buiten zetten.

En wij mogen dan eigenlijk nog niet klagen. Kasper weent zoals je van een gemiddelde baby mag verwachten. Ik heb diep respect voor ouders die een huilbaby overleven. Ik zou alleen maar kunnen meehuilen, denk ik.

Maar zo’n wenende baby in huis laat je de gekst mogelijke dingen proberen om ze te doen zwijgen. Soms huilen ze er luid overheen, maar af en toe werkt er ook eens iets onverwacht.

Ik bezorg jullie graag een lijstje van de dingen die hier de afgelopen 2 maand al wel eens gewerkt hebben om onze baby te doen zwijgen:

  • de tut: altijd een eerste hulpmiddel, maar niet altijd met het gehoopte succes. Ik heb vaak nog mijn rug nog niet gedraaid of de tut is al weer uitgespuwd.
  • op je arm wiegen: altijd een winner, maar hoelang hou je het vol en durf je ze terug in hun bed leggen?
  • rond de tafel wandelen: valt onder de categorie wiegen. De kans dat jij wint is klein.
  • gaan rond rijden in de auto: yes, doen! Niet zo klimaatvriendelijk, maar een ritje met de auto zorgt ongetwijfeld voor een slapende baby.
  • eens gaan wandelen: een stuk beter voor het milieu en even grote kans op slagen als een ritje met de auto. Iets minder toe te passen bij slecht weer, natuurlijk.
  • Een knuffel met hartritme: een baby heeft 9 maanden niets anders gehoord dan geruis en een kloppend hart. Niet te verwonderen dus dat ze daar rustig van worden. Zet zo’n knuffel dus zeker op je geboortelijst.
  • de dampkap: zeer goed hulpmiddel. Het houdt niet alleen je keuken rook vrij. Je baby wordt er ook ongelooflijk rustig van.
  • de stofzuiger: werkt misschien nog beter dan de dampkap en je huis zal er ongetwijfeld proper bij liggen.
  • YouTube: all├ę, je zet je baby toch niet voor YouTube zie ik je al denken. Neen, daar zijn ze nog wat te klein voor, maar je vindt er wel uren lang stofzuiger-geluid. Ideaal om je baby te laten geloven dat je aan het stofzuigen bent, maar eigenlijk stiekem onder een dekentje in de zetel naar Netflix aan het kijken bent.

Hoe lieten jullie je baby stoppen met wenen? Alle extra tips zijn hier nog steeds meer dan welkom.