Op de trein, op café of aan de koffiemachine, één van de meest gehoorde gespreksonderwerpen is ‘naar wat ben jij aan het kijken op Netflix?’. Waar vroeger de keuze zich beperkte tussen een paar zenders, en het programmablad maar gevolgd moest worden om een keuze te maken, zijn we nu een beetje het noorden kwijt.

Wist je dat Netflix in 2018 80 nieuwe series lanceert, in totaal voor zo’n 8 biljoen dollar? Geen wonder dus dat wij bij elkaar angstvallig op zoek gaan naar de beste tips en must sees.

Aangezien er hier best wel wat Netflix gekeken wordt, hoog tijd dus om er een rubriekje rond te lanceren met de ‘niet te missen’, maar ook de ‘daar hoef je niet naar te kijken’-programma’s.

The Let Down

We beginnen met The Let Down. Een Australische reeks van (voorlopig) maar 7 afleveringen die ik ontdekte tijdens een middagdutje van Emil op een veel te warme zomernamiddag.

Je valt binnen in het leven van Audrey, de mama van de 2 maand oude Stevie. Wat volgt kan je al raden. Een inkijk in het chaotische, ongestructureerde en soms tot wanhoop gedreven leven van jonge ouders.

Je vindt deze reeks vermoedelijk vooral leuk als je zelf tot de doelgroep behoort. Als je je nog levendig kan herinneren hoe frustrerend het kan zijn om je maxi-cosi op het onderstel van je buggy te krijgen. Of wat voor absurde trucjes je probeert om je kind te laten doorslapen.

Jammer genoeg zijn er nog maar 7 aflevering van 30 minuten gemaakt. Voorlopig zijn er nog geen concrete plannen voor een tweede seizoen. Maar dat moet er gewoon komen. Al is het maar om geregeld eens met je eigen miserie te kunnen lachen.

Nog een tip voor Netflix lees je hier.