Twee jaar en half moet het ondertussen geleden zijn dat Mister Fabuleus en ik er nog eens met twee op uit trokken. Toen ging het naar Zeeland. Wat hadden we toen een ander leven. Onze valies maakten we op een half uurtje. We sliepen uit zo lang we wouden en onze kofferbak leek meer dan groot genoeg voor al onze bagage. Wat is er ondertussen veel veranderd.

Emil willen we natuurlijk zoveel mogelijk van de wereld laten zien. We nemen hem dan ook zoveel mogelijk mee, maar hoe graag ouders hun kinderen ook zien, soms moeten mama’s en papa’s ook gewoon eens alleen op trot gaan.

En dat deden we dus… Zoontje op verwenweekend bij de grootouders en wij de trein op richting Hasselt. Ons weekendje weg in 6 vragen:

Waarom kozen jullie voor Hasselt? 

We kiezen er vaak voor om ver weg op reis te gaan. Landen aan de andere kant van de wereld spreken altijd net een beetje meer aan. Toch zijn we ons er van bewust dat er ook vlak bij huis leuke steden en plekken zijn om te ontdekken. Ik was wel al een paar keer in Hasselt geweest, maar veel herinneringen waren me niet bijgebleven. Toch hoorden we vaak hoe gezellig en leuk Hasselt wel is. Toen we op zoek gingen naar een locatie voor een weekendje weg, viel ons oog dan ook al vrij snel op Hasselt.

Waar logeerden jullie? 

Ons hotel was echt super! We logeerden in De Groene Hendrickx, een hotel midden in het bruisende stadsleven van Hasselt. We hadden een ruime kamer met mooie badkamer. Alles was prima in orde. Het hotel heeft ook een brasserie met super leuke binnentuin. Ideaal om ’s middags snel een hapje te eten. En ook het ontbijt is echt een vermelding waard. Lang geleden dat er nog zo’n uitgebreid ontbijt op ons stond te wachten.

Hasselt heeft het

Wat hebben jullie dan het hele weekend gedaan? 

We schaften ons voor 19,50 euro per persoon de 48 uur kaart aan. Deze kaart is te koop bij de Toeristische Dienst of in heel wat hotels. De naam van de kaart doet het al een beetje vermoeden. Gedurende 48 uur kan je op zo’n 70 locaties van  voordelen genieten. Soms gaat het om een kleine attentie zoals één cava betalen, één gratis, of borrelhapjes bij je aperitief. Maar er zijn ook grotere voordelen zoals gratis de bus nemen in heel de stad of toegang tot tal van Hasseltse musea. Met deze kaart is er voor elk wat wils en je hebt er zeker twee dagen plezier aan. Zijn geld meer dan waard dus!

Wat hebben jullie op zondag gedaan, want dan is toch super veel gesloten?

Het klopt dat de bruisende stad Hasselt op zondag eerder een dutje lijkt te doen. Ook leuk natuurlijk om eens door een verlaten stad te dwalen, maar niet voor een hele dag. Wij trokken met onze 48 uur kaart naar de Toeristische Dienst en kregen op vertoon van onze kaarten een fiets en enkele fietstochten in de buurt van Hasselt. En je hoeft echt niet ver te fietsen om meteen in het groen en de natuur te zitten. Vooral de tocht van 23 km van de Hasseltse Fietslussen bracht ons naar tal van mooie plekjes zoals Herkenrode en de Japanse Tuin.

Groen Hasselt

Waar gingen jullie iets eten?

Hasselt is duidelijk niet voor niets de stad van de smaak. Ik denk dat ik nog maar weinig zoveel gezellige restaurant, barretjes, café’s en eettentjes bij elkaar heb gezien. Van honger en dorst zal je zeker niet omkomen in Hasselt. Aperitieven deden wij bij Sipsnsoda. Hier serveren ze super lekkere, maar toch wat alternatieve cocktails. Met je 48 uur kaart mag je zelfs gratis proeven. Mij adviseerden ze ééntje met lychee en tomaat… ik moet eerlijk zijn dat ik die combinatie nooit zelf zou kiezen, maar het was echt ongelooflijk lekker.

sipsnsoda

Dineren deden we bij Nostalgia. We zochten op voorhand via TripAdvisor naar goede suggesties. Ons oog viel meteen op die Grieks – Slovaaks restaurant waar op houtskool gekookt wordt. Veel gegrild vlees en vis hier op het menu dus. Maar Hasselt staat echt bol van de leuke en gezellige restaurants dus de keuze is eindeloos.

Nostalgia

Voor lekker zoet kan je terecht bij Suzette op de Zuivelmarkt. Zowel de wafels als het verse ijs zijn om je vingers nog een halve dag van af te likken.

Jullie gingen met de trein… was dat een goed idee? 

Met de trein gaan was echt een heel goed idee. Ondanks dat ik elke dag met de trein naar het werk ga, vind ik met de trein reizen in het weekend ook nog altijd leuk, maar vooral ook handig. Meestal is het stressen om op tijd op het perron te geraken, maar eens op de trein vallen meestal alle zorgen van je af. Geen file onderweg, hoogstens wat vertraging als je pech hebt. Geen parking zoeken en betalen. Gewoon rustig een boekje lezen of gewoon wat dromerig uit het raam staren. In Hasselt heb je ook absoluut geen auto nodig. Alles is op wandelafstand en super makkelijk te bereiken.

 

Voor meer info over Hasselt of leuke suggesties voor je verblijf kan je terecht op bij Visit Hasselt