Het moet ondertussen van half oktober geleden zijn dat er nog eens een ‘Hoe zat het in…’ verschenen is. Maar ik blijf deze rubriek zo leuk vinden en ik krijg er nog altijd veel reacties op, dus moet ze nu gewoon ook weer opgepikt worden. Hoog tijd dus om eens te kijken hoe het in mei zat.

Vliegtuigen spotten Zaventem

Geweest naar

Het stond al even op ons to do-lijstje, maar de afgelopen maand is het er eindelijk ook eens van gekomen: de spottersplatformen van de luchthaven van Zaventem. Half april huldigden Brussels Airport, samen met gemeentes Steenokkerzeel en Zaventem twee platformen in vlak naast de landingsbaan. Van daaruit heb je dus een geweldig zicht op de vliegtuigen die opstijgen of landen. Aangezien onze zoon zot is van vliegtuigen (ook treinen trouwens, en auto’s en vrachtwagens…, maar dat doet nu even niet ter zake) moesten we daar wel eens naar toe en ik moet toegeven dat het niet alleen voor kleine peutertjes indrukwekkend is. Meer info vind je op de site van Brussels Airport

 

Aan het lezen

Ik ben Blokkenjongen aan het lezen, over een vader die contact probeert te krijgen met zijn autistische zoon. Niet evident, maar dankzij Mindcraft lijkt hij daar toch iets beter in de slagen. Het is een mooi boek, over de soms moeilijke relatie tussen ouders en kinderen, en leest ook super vlot. Ideaal boek dus om na een lange werkdag vroeg mee in bed te kruipen.

Meer info vind je op Good Reads, het kopen kan bij Bol.com.

 

Kijkt uit naar

Naar lange zomeravonden… ik vind het geweldig dat in deze periode van het jaar de dagen zo ongelofelijk lang zijn. Combineer dat nog eens met wat zwoele temperaturen en ik spring gegarandeerd een gat in de lucht. Niets leuker om op zo’n avond met een glas wijn in een uithoekje van je tuin te gaan zitten, of een blokje om te wandelen. Laat dat goede weer maar komen, Frank.

 

Moestuingeluk

Blij met

Ik ben ongelooflijk blij dat ik terug aan het bloggen ben geslagen. Ik was een beetje vergeten hoe leuk ik het vond. Na de geboorte van Emil draaide ons leven ook nog een 180°. Plots was er geen tijd meer, laat staan fut, om ’s avonds nog achter mijn computer te kruipen. Maar ondertussen hebben we onze draai wel gevonden en heb ik ook weer geweldig veel goesting. Er komt trouwens nog een geweldig extra project aan. Voorlopig kan ik daar nog niet al te veel over zeggen, maar ik beloof dat jullie de eerste zijn die er meer van zullen horen.

 

Gezien op tv

Wij hebben naar De Dag gekeken, en ik kan alleen maar zeggen dat je je moet haasten om het ook te zien. Deze reeks werd gemaakt door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu, en is echt super mega geweldig. Lang geleden dat ik nog zo in de ban ben geweest van een serie (ok niet zo lang, een maand geleden was het nog 13 Reasons Why…). Ik ga alleen maar verklappen dat het over een gijzeling gaat en dat de cliffhangers op het einde van elke aflevering echt dodelijk zijn. Je kan nu al kijken via Play More van Telenet en in het najaar zou de reeks ook worden uitgezonden op Vier. Ik durf er trouwens geld op in te zetten dat De Dag daarna aan een wereldtournée via Netflix begint. Kijken, kijken, kijken dus.

 

De dag Telenet

Frustratie

Ik denk dat mijn grootste frustratie op dit moment nog altijd mijn gebrek aan slaap is. Na meer dan 21 maanden slaapt Emil maar zelden eens een nachtje door. Soms gaat het een paar weken beter, maar meestal gaat het daarna weer naar af. Er zijn momenten dat ik daar makkelijk mee over weg kan, maar er zijn ook dagen dat ik overleef op koffie en cola. #killingmesoftly is hier zonder twijfel op zijn plaats en misschien ook wel #taboe. Na meer dan een jaar en half is het niet langer done om een slecht slapend kind als excuus te blijven gebruiken voor futloze dagen of gigantische wallen onder je ogen. Iedereen heeft ook al wel tien keer goed bedoelde tips met je gedeeld. Dingen die we allemaal al wel eens uitgeprobeerd hebben, maar niet werken ten huize Fabuleus. Het is een fase… ik weet het. Er komt een dag dat ik hem tegen de middag uit zijn bed moet gaan halen. Maar tot het zover is, grom ik af en toe  wat over mijn gebrek aan slaap.

 

Gezien op het internet

En dat brengt me eigenlijk naadloos bij dit mooie filmpje, dat mij, maar waarschijnlijk jou ook, tranen in de ogen bezorgde…