Moederdagcadeau

’t Is weer Moederdag! De tijd van het jaar dat alle kleine kinderen aan de slag gaan om met verf en lijm iets te knutselen dat mama’s hart doet smelten, maar zonder twijfel tamelijk nutteloos is. Papa’s en andere grotere kinderen rennen dan weer als kippen zonder kop naar bloemen- en andere winkels.

Maar met wat maak je mama’s nu echt super blij? Vorig jaar deelde ik al 8 ideeën om je op weg te zetten. Dit jaar vul ik het lijstje nog wat aan.

Heb ook jij leuke suggesties waarvan jezelf (als je mama bent) of jouw mama echt van in de wolken zou zijn? Deel ze met ons in een reactie onder dit bericht. Je krijgt ongetwijfeld eeuwige dankbaarheid van iedereen die van plan was dit jaar opnieuw bloemen of pralines te geven.

Wie het lijstje van vorig jaar er nog eens op heeft nagelezen, weet dat ik geen fan ben van ‘spullen’ geven. Mijn motto is niet voor niets ‘collect moments, not things’. Recent onderzoek wees dan ook uit dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. De helft van de mama’s wil liever een gezinsmoment ipv een cadeau.

Ook dit jaar dus vooral leuke suggesties die ervoor zorgen dat mama’s leven wat leuker en lichter wordt:

  • Boodschappen delivery: hoeveel tijd spenderen mama’s niet aan boodschappen doen? Tegenwoordig leveren nochtans bijna alle warenhuizen ook thuis. Verras je mama met zo’n levering. Zo kan ze een aantal keer in haar pyjama boodschappen doen. Meer info vind je op boodschappenbezorgen.be
  • Mama’s met kleine kinderen doe je dan weer heel veel plezier met een babysit. Offer zelf wat van je vrije tijd op, of neem contact op met de Gezindsbond en vind een enthousiaste tiener uit de buurt.
  • Naar de zelfpluktuin: je vindt ze ondertussen zowat overal in Vlaanderen en je plukt er niet alleen groenten, maar vaak ook fruit en bloemen. Een cadeau waar mama’s een heel jaar plezier aan hebben en massa’s geld mee besparen.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat wij gelukkiger worden als we regelmatig een aantal kleine dingen in ons interieur aanpassen. Geen grote werken, maar minimale aanpassingen fleuren ons gedurende langere tijd op. Doe je mama dus een interieurstylist cadeau. Op een paar uurtjes tijd wordt je mama gebombardeerd met leuke suggesties om haar huis nog mooier te maken.
  • En ook zichzelf mooier maken vinden mama’s leuk. Een wellness-uitje is wat cliché, maar wat denk je van een cursus hairstyling?
  • Tegenwoordig zijn de meeste mama’s ook opzoek naar een goede work – life balance. Doe haar dus misschien eens een sessie bij een productiviteit- of opruimcoach cadeau. Voor je het weet bruist ze weer van de energie.
  • Mama’s die graag koken, doe je ongetwijfeld veel plezier met hun persoonlijke kookboek. Nog leuker is om het boek ook samen te maken: kies de beste recepten, maak leuke foto’s, noteer leuke anekdotes en maak er samen een geweldig boek van vol herinneringen.
  • Ook een geweldige voltreffer is een fotoshoot met heel het gezin. Ga op zoek naar een geschikte fotograaf. Vermijd fotoshoots in een studio. Trek er op uit me het hele gezin en laat jullie fotograferen op zo’n natuurlijk mogelijke manier.
  • Steun eens een goed doel ipv je mama te overladen met cadeautjes. Zo kan je bij SOS Kinderdorpen een Warm Moment aanschaffen of bij Memisa een boeket infusen kopen om een mama te redden.

Dat wordt ongetwijfeld weer een geweldige moederdag op 13 mei.

Met wat maak jij je mama blij dit jaar?