Officieel zit het er nog niet helemaal op, maar nu de schoolpoorten weer open zijn lijkt die zomer van 2017 toch al weer voorbij. Het ideale moment dus om eens terug te blikken op de afgelopen maanden. Goed ook om de ‘hoe zat het’-rubriek terug van onder het stof te halen. Het was pas toen ze afgevoerd was, dat ik merkte dat ik er niet meer toe kwam om kleine weetjes, anekdotes en tips te delen. Reden genoeg dus om er opnieuw mee te beginnen. Allé hup, we zijn vertrokken.

Film gezien

Er worden nog steeds meer series dan film bekeken ten huize Fabuleus. Het aanbod op zowel Play More als Netflix is dan ook zo groot dat het echt moeilijk kiezen is. Afgelopen zomer is vooral ‘Belle en het Beest’ me bijgebleven, maar ik ben waarschijnlijk de allerlaatste in België die die film gezien heeft. Maar ook Girl on The Train wist me een beetje onverwacht heel erg te boeien.

Geïnspireerd door

Ik ben de afgelopen maanden enorm geïnspireerd door de positieve psychologie of ook wel de wetenschap rond gelukkig zijn. De basis van de theorie is dat we zelf invloed hebben op ons geluk. Ook hier op de blog gaat dat thema vanaf nu meer aan bod komen. Dus naast tips om je leven te organiseren, tijd te winnen en geld te besparen, ga ik nu ook artikels schrijven over gelukkiger worden.

Verrast door

We zijn deze zomer vooral verrast door het slechte weer in de Elzas. We wouden graag een weekje op vakantie gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur, weg van ons huis waar altijd wel iets te doen is, weg van België waar de kans op regen veel te groot is. Maar ook niet al te ver weg, want Emil is na een paar uur die autostoel echt beu en een hittegolf met een baby is ook niet echt ideaal. Dus kozen we voor de Elzas. Een super mooie streek op vijf uur rijden. Lekkere wijn en gemiddeld rond de 25 graden tijdens de zomer. We kozen voor een rustige B&B met super lieve gastvrouw en grote tuin. We keken al uit naar rusten, luieren, een wandelingske en terraske doen. Allé, een vakantie zoals het moet zijn eigenlijk. En toen regende het van toen we zijn aangekomen tot we vertrokken zijn…

Beste quote

De quote die de afgelopen maanden een belangrijke rol speelde is, laat perfectie niet de vijand zijn van het goede. In eerste instantie gebruikte ik hem vooral om andere mensen erop te wijzen dat goed ook gewoon goed genoeg is. Maar daarna merkte ik dat ik hem ook best voor mezelf kan gebruiken als ik me weer eens verlies in details of gewoon vind dat iets nog niet goed genoeg is en me daar dan ook nog eens geweldig schuldig over voel. Met deze quote in gedachten is niet alles opgelost, maar lukt het me toch al beter om te aanvaarden dat goed ook zeker goed genoeg is.

Blij met

Ik ben stiekem heel blij dat het eerste verjaardagsfeestje van Emil achter de druk is. Als er iets is waar ik niet naar uitkeek bij de komst van Emil was dat zijn verjaardagsfeestjes. In eerste instantie die voor de familie, later volgen die voor vriendjes (nog erger…). We wouden het dan ook simpel houden. Alleen familie, geen extra vrienden of buren. Een duidelijk concept: een wafelenbak.  Weinig cadeaus: iedereen legt zoveel mogelijk samen voor iets groots en als het kan nuttigs. Liefst van al buiten met goed weer. Vermoedelijk gaat het ooit nog eens dik in de soep draaien, maar ons eerste feestje voldeed vrij hard aan al onze voorwaarden.

Aan het lezen

Ik ben op dit moment ‘Dierbaar’ van Linn Ullmann aan het lezen voor de leesclub. Het boek ligt al enkele weken op mijn nachtkastje. Het roept heel luid dat het gelezen wil en moet worden, maar het kan me voorlopig weinig boeien. Dat wordt weer last minute lezen. Maar ik heb de afgelopen maanden wel heel wat anders gelezen. Zo begon ik aan een 8 weken Mindfullness-cursus, vond ik opnieuw de liefde voor Flow en probeer ik ook mezelf persoonlijk te ontwikkelen door telkens iets non-fictie te lezen.

Geleerd dat

We leerden deze zomer dat je best uitkijkt als je spullen verkoopt op 2dehands.be. Toen we enkele weken geleden onze zolder aan het opruimen waren, vonden we heel wat games en consoles die al jaren niet meer uit de doos gekomen waren. Tijd dus om die een tweede leven te geven. En we hadden al meteen prijs. Iemand wou onze Playstation kopen, maar drong er wel heel hard op aan om met PayPal te betalen. Normaal een heel veilige manier om online te betalen, dus ok voor ons. Pas toen we mails van PayPal in het Frans en van een gmail-adres kregen, begonnen we wat onraad te ruiken. Ondanks het feit dat 9 op de 10 mensen eerlijke bedoelingen hebben, hebben we toch maar weer eens gemerkt dat je je ogen goed moet openhouden.

Gewonnen

We hebben dan misschien wel niet gewonnen, maar we hebben afgelopen zomer wel meegedaan met een Kubb-toernooi. “Laten we eens meedoen”, dacht ik toen ik de oproep zag van onze plaatselijke zomerbar. Niet dat ik kan kubben of zo, maar dat leek toen even een detail. Twee extra vrienden waren snel gevonden en zo vormden we Team 82 (ons geboortejaar). 14 andere ploegen waren er ook die zaterdagnamiddag. Echt getraind hadden we niet. Een paar avonden daarvoor hadden we wel eens gauw geoefend, maar meer dan de regels nog eens opfrissen was dat eigenlijk niet. We begonnen maar zwak, waardoor we in de tweede pool terecht kwamen. Maar toen kwamen we op dreef en speelden de finale van de losers. Zo werden we 8ste van de 15 groepen. Niet slecht, hé, voor zo’n amateurs die eens zot gingen doen.

Gelachen met

Een klein peutertje in huis zorgt zonder twijfel voor een hoop lachbuien. Emil begint ons meer en meer te imiteren of de eerst herkenbare geluidjes te maken. Probleem is vaak ook dat hij super schattig en grappig is als hij iets fout doet. We proberen dan zoveel mogelijk onze lach in te houden en hem terecht te wijzen, maar we moeten toegeven dat dat niet altijd lukt.

Gewerkt aan

Ik heb de laatste maanden hard gewerkt aan mijn GTD-techniek. GTD of voluit Getting Things Done is een gerenomeerde manier om productiever te worden, niets meer uit het oog te verliezen en tijd te winnen. Ik las het boek al een hele tijd geleden, maar nu heb ik het voor de eerste keer ook echt toegepast. In eerste instantie thuis, voor de huis, tuin en keuken to do’s, ondertussen ook op het werk. Het hoe, wat en waarom vertel ik hier in de loop van september.

De woorden voor september zijn: boos op – lekker gegeten – geweest naar – grootste zonde – kijkt uit naar – ontspannen door – trots op – beste aankoop – opgemerkt in het nieuws – gefietst naar.