Bloemen, pralines of weer zo’n nutteloos ding dat jaren niet uit de kast gaat komen. Meestal geraakt je inspiratie voor Moederdag niet verder dan dat. Maar onder het motto ‘collect moments, not things’ moet dat toch echt wat beter kunnen.Een goede reden dus om op zoek te gaan naar een lijstje met leuke cadeau’s voor moederdag.
De voorstellen die ik verzamelde kan je trouwens zo duur of goedkoop maken als jezelf wil. Ideaal dus voor ieders budget.

Enkele leuke suggesties voor moederdag:

  • Cadeaubon van een strijkbureau of poetsdienst. Wat haten alle mama’s: het huishouden doen. Zorg er dus voor dat je mama eens is vrijgesteld van die steeds maar terugkerende taken. Een weekje de strijk laten doen door iemand anders, of de ramen laten wassen door een professional, daar zegt geen enkele mama nee tegen.
  • Mama’s favoriete mandje. Ga op zoek naar de favoriete producten van je mama. De koekjes die ze het liefst heeft, de badparels die ze zo graag ruikt,… En stel zo een pakket samen met de absolute must haves volgens jouw mama. Wedden dat ze al die dingen snel zal opgebruikt hebben.
  • Schenk een beetje van je eigen tijd en geef een chequeboekje cadeau met bonnen voor o.a. oneindig veel knuffels of een wasbeurt van haar auto. Je kan heel wat voorbeelden vinden op Pintrest (zoals deze bijvoorbeeld), maar wie een beetje creatief is maak het gewoon zelf (dat zijn dan dubbele punten).
  • Boodschappen is nog zo’n vervelend taakje waar de meeste mama’s elke week mee opgescheept zitten. Een maaltijdbox van bijvoorbeeld Smartmat zorgt ervoor dat voor één keer alle ingrediënten aan de deur geleverd worden. En het is nog lekker en gezond ook! Ontdek hier wat de voor en nadelen zijn van zo’n maaltijdbox.
  • Verras je mama met persoonlijk online stijladvies van Your Style Lab. Vanaf 29 euro staat er een stylist voor je klaar om een leuke outfit uit te zoeken. Hoe geweldig is dat!?
  • Laat je mama iets nieuws ontdekken en schrijf haar in voor een cursus. Creatieve mama’s verras je met een workshop van de Banier. Op zoek naar wat meer kunst en cultuur dan vind je zeker wat bij Wisper en voor levenslessen kan je terecht bij School of Life.
  • Mama’s hebben ook altijd tijd te kort. Hoogtijd dus om hen te trakteren op een workshop Start to Bullet Journal van Miss Pixie, om zo al die onafgewerkte do to’s eindelijk eens aan te pakken.
  • Stuur je mama erop uit. Organiseer voor haar een kant en klare uitstap of citytrip. Zorg voor vervoer, een activiteit, een leuk lunchadresje,… Trommel meteen ook enkele van haar vriendinnen op en voor je het weet ben je haar favoriete kind. Inspiratie kan je vinden op Uit in Vlaanderen of bij Logeren in Vlaanderen.

Ik zou het nu toch wel heel straf vinden als jou mama niet een gat in de lucht zou springen als ze op zondag 14 mei een van deze cadeautjes krijgt. Vul het lijstje gerust aan! Wat geeft jij waar je mama echt super blij mee gaat zijn ? Of wat zou jij willen krijgen?