Af en toe zijn er zo van die dingen waar je het bestaan al wel een tijdje van afweet, maar die je precies nooit naar waarde hebt weten schatten. Tot op het moment dat je ze toevallig eens probeert en het geweldig blijkt te zijn. Het overkwam mij met de Netflix offline-functie.

Netflix heeft waarschijnlijk geen uitleg meer nodig. Tegenwoordig kijk zowat iedereen voor minder dan 10 euro naar honderden films en series. Wie dat nog niet doet, kan ik alleen maar aanraden om het eens een maand gratis te proberen.

Ook ten huize Fabuleus is Netflix ondertussen een vaste waarde geworden. Neen, het was geen liefde op het eerste zicht. Ook al hadden we al op dag 1 dat het in België beschikbaar was een account. De eerste maanden vonden we er, naast een paar geweldige kleppers zoals bijvoorbeeld House of Cards, niet meteen onze goesting in.

We waren dan ook Play More gewoon. Verser van de pers kunnen films en series niet zijn en dat is nu net wat Netflix in het begin niet echt was. Netflix ontstond enkele jaren geleden in Amerika door in te zetten op de back catalogus. Zo’n back catalogus zit helemaal op het einde van het commerciële traject van films en series. Nadat ze hun eerste leven hadden in de bioscoop of op een grote zender, volgt daarna video on demand, dvd’s,… en pas helemaal op het einde als er echt niemand nog geld wou voor geven kwam Netflix. Oude rommel dus. Alleen focusten ze op een aantal toppers die iedereen graag nog eens wou terug zien. Dat in combinatie met een paar goede eigen producties zoals House of Cards en Orange is the New Black, zorgde ervoor dat Netflix groot werd.

Ondertussen is Netflix een combinatie geworden van oude rommel, sterke eigen producties en een beperkt aanbod nieuwe titels. Reden genoeg dus om ook hier in de bovenste schuif terecht te komen.

Maar goed, deze blogpost gaat eigenlijk over iets anders. Sinds kort hoef je niet meer heel de tijd over sterke wifi te beschikken als je wil kijken. Een groot deel van de films en series kunnen gedownload worden op je tablet of smartphone. Hoe geweldig is dat?

Super mega geweldig, heb ik deze week ontdekt. Ja, ja… deze week pas. Schandalig ik weet het. Ik sleurde al een tijdje een paar afleveringen van Downton Abbey mee op mijn iPad. Alleen was ik er nog nooit toe gekomen om er ook effectief naar te kijken op de trein. Toen ik deze week me wat zat te vervelen en geen zin had om een boek te lezen of een podcast te beluisteren, dacht ik plots aan die vergeten afleveringen.

En sindsdien kan ik amper nog stoppen met kijken. Het is gewoon zo ontspannend om ’s avonds na het werk op de trein neer te ploffen en een uurtje naar een serie te kijken. En ’s morgens voor het werk eigenlijk ook. Zo ontspannend zelfs dat ik vrijdag bijna vergat af te stappen.

Jammer genoeg zijn niet alleen series en films beschikbaar, maar de keuze is meer dan ruim genoeg.

Geen idee hoe je Netflix-content op je smartphone of tablet moet zetten? Het is echt super makkelijk en ik leg het graag even uit in 4 simpele stappen.

  1. Login bij Netflix
  2. Kies de serie of film die je wil bekijken
  3. Achter de afleveringen die je kan downloaden om offline te bekijken staat er een pijltje op een liggend streepje. Klik hierop. Als er geen symbool staat, kunnen deze afleveringen niet offline bekeken worden.
  4. Kies vervolgens voor downloaden.

Van zodra je geen wifi toegang meer hebt, kan je bij Mijn downloads enkel nog de programma’s bekijken die op je apparaat staan.

Simpeler kan toch niet?!

Ik ben ondertussen bijna aan de allerlaatste aflevering van Downton Abbey. Zijn er reeksen die jullie mij kunnen aanraden?

Noot van Mister Fabuleus: Let er wel op dat je internetabonnement genoeg downloadcapaciteit heeft.