Sinds ik enkele maanden geleden een blogpost schreef over het herinneringenboek van Emil, krijg ik veel vragen over wat ik allemaal gebruik om zo’n scrapbook bij te houden. Je kan daar natuurlijk heel ver in gaan, maar met de basics geraak je ook al ergens.

Wat heb je zeker nodig:

Je bent natuurlijk niets zonder een boek. Je kan daar zowat elk boek of elke map voor gebruiken dat je maar wil. Zorg er wel voor dat het stevig papier is. Niets is zo ambetant dan pagina’s waar geschreven tekst doorschijnt op de achterkant of lijm dat het papier helemaal vervormt. Mijn ideale boek vond ik vond bij Hema voor 8 euro.

Ik heb een dun zwart stiftje dat toevallig werd gekocht om de adressen op de geboortekaartjes van Emil te schrijven. Ik gebruik wel consequent dezelfde stift als ik in het boek schrijf. Algemeen schrijfgerei zoals een potlood, lat, gum,… zijn sowieso ook handig om bij de hand te hebben.

Naast een boek en iets om te schrijven is ook lijm, om er dingen in te plakken, vrij essentieel. Je komt al heel ver met een goede Pritt. Voor de wat grotere en soms zwaardere dingen is ook een tube superlijm niet overbodig.

Ook een goed adres om je foto’s te laten afdrukken is een basic. Hou rekening met de verschillende afmetingen die ze aanbieden, de kwaliteit van de foto’s en de verzendingskosten. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar ik heb gekozen voor Smartphoto. Ik ben echt super content van de kwaliteit van hun foto’s en hun service. Alleen jammer dat ik soms meer verzendingskosten betaal, dan de prijs van mijn foto’s.

Een afgesloten curverbox waarin je alles kan samenhouden is ook een must. Ik ken mezelf. Voor ik het weet wordt het stiftje voor iets anders gebruikt en vind ik het nooit meer terug. Of ligt de lijm ergens waar ik hem nooit zou gaan zoeken. Om niet eerst nodeloos tijd te verliezen verzamel ik alle benodigdeheden in één doos.

Deze vijf dingen heb je echt wel nodig als je wil beginnen met een scrapbook. Al de rest vul je in zoals je zelf wil.

Dit heb ik nog allemaal in mijn doos zitten:
A-B-C stempeltjes waar ik mijn hoofdtitels mee maak. Bij Hema hebben ze trouwens nog een hele hoop andere leuke stempels die ik me dringend eens moet aanschappen.
Een lettertang is ook wel handig om leuke labels te maken.
– Eens zot doen met washi tape is ook altijd fijn.
– Mooie papiertje die ik bijvoorbeeld in Flow vind.

Op Pinstrest of YouTube vind je heel wat prachtige voorbeelden van scrapboeken. Laat je dus zeker daar inspireren, maar laat het je niet tegenhouden om te beginnen omdat je niet al het materiaal hebt. Met een paar eenvoudige basics kan je ook al geweldig mooie herinneringsboeken maken.