Het is verdorie al weer 1 december. Dat wil zeggen dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas, Kerstmis en een Oudejaarsfeestje, maar laat ik eerst nog eens terug blikken op november.

Aan het lezen

“Ik ga nogal eens boeken lezen als ik in bevallingsverlof ben”, dacht ik afgelopen zomer. Valt dat even dik tegen. Ik krijg al maanden geen boek meer uit. Aan goede moed ontbreekt het niet, maar aan tijd jammer genoeg wel. En als het me dan toch eens lukt om nog net voor het slapen gaan even te lezen, dan lig ik meestal na een paar minuten al te slapen.

Maar op dit moment ben ik ‘Better Than Before‘ (of in het Nederlands: Steeds beter) aan het lezen van Gretchen Rubin. Misschien kennen jullie haar wel van haar andere boeken, of haar bekende podcast, of haar happiness project of… Allé ja, je kan ze van zowat van vanalles en nog wat kennen. Het boek gaat over gewoontes en vooral strategieën om ze voor goed te veranderen en dan liefst de slechte gewoontes in goede. Omgekeerd heb je meestal weinig strategie nodig. Ik ben het nog volop aan het lezen, maar ik vertel er jullie hier binnenkort alles over.

Verrast door

de vele toffe, leuke en lieve reacties van jullie dat ik weer terug ben van even weggeweest. Ik had zo gedacht dat er hier geen enkele lezer meer zou over zijn, maar niets blijkt minder waar en dat doet enorm veel plezier! Dikke merci allemaal!!

Verlegen voor

de hoeveelheid koffie dat ik de afgelopen maanden al gedronken heb. Als Dolce Gusto een record winst boekt dit jaar, dan zal ik daar zeker voor iets tussen zitten. Mochten de mensen van Dolce Gusto toevallig meelezen, jullie mogen me altijd bedanken met een pallet Cappuccino-pads.

Verdrietig over

mijn oma van 89 waar het helemaal niet goed mee gaat. Iedereen heeft wel een favoriete grootouder. Zo eentje die er altijd geweest is. Die je leerde wat mag en wat niet mag, maar op een andere manier dan dat je ouders je dat probeerde wijs te maken. Eentje die een kaarsje liet branden als je naar je examens moest of iets lekkers maakte als je op bezoek kwam. Eentje waar bij je altijd terecht kon, ook als het niet zo super ging. Het leek lange tijd een evidentie. Alsof het altijd zo zou blijven…

Stress van

mijn bevallingsverlof dat er bijna op zit. Allé ja, officieel zit het er eigenlijk al op en moest ik vandaag voor het eerst opnieuw aan het werk. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat kleine bolleke al naar de crèche had moeten brengen vanochtend. Lang leve mijn jaarlijks verlof en daardoor ben ik nog tot na de kerstvakantie thuis. Maar ik krijg nu al stress van hoe we dat dan allemaal gaan regelen.

Grootste zonde

een hele dag in mijn pyjama blijven rond lopen en als het kan onder een dekentje naar Netflix kijken. I like it.

Geweest naar

Een beetje per ongeluk ben ik op een workshop van Rapley terecht gekomen. Ik had de korte inhoud niet echt goed gelezen en dacht dat het over overschakelen op vaste voeding ging. En dat was ook zo… alleen ging het niet over fruit- en groetenpapjes, maar over echte grote stukken vast voedsel geven aan een baby van zes maanden. De theorie klonk best interessant. Al ben ik er nog niet helemaal uit of we het ook in de praktijk gaan omzetten. Iemand ervaring mee?

Ontdekt

Ik had er al veel over gelezen, maar afgelopen maand ben ik dan toch eindelijk ook zelf gestart met een bullet journal. Ook hier lijkt de theorie best interessant, maar valt de praktijk nog even af te wachten. Hier al iemand ervaring mee? Aan mijn notitieboekje, schrijfgerief en hopen to do’s zal het in ieder geval niet liggen en gelukkig is er mijn nieuwe vriendin Gretchen (zie hierboven) die me leert om van iets een gewoonte te maken. Ik hou jullie op de hoogte.

Blij met

mijn nieuwe handstofzuiger van Dyson. Hij ziet er ongelooflijk hip uit, maar hij is vooral ook geweldig handig. Er waren ten huize Fabuleus wat discussies of we wel zo’n duur ding nodig hadden en het niet beter konden houden op een kruimeldief van 50 euro. Wel, het antwoord is absoluut ‘neen’. Dat ding kan zoveel meer dan kruimels opzuigen en wordt hier om de haverklap uit de kast gehaald. Ik moet niet zeggen zeker dat ik het in de discussies niet heb opgenomen voor de simpele kruimeldief.

Dromen van

eindelijke eens een opgeruimd huis… We wonen hier ondertussen drie jaar. Toen we van ons kleine huisje in Mechelen naar een groter huis verhuisde leek het alsof we plaats genoeg hadden. Het kon niet op eigenlijk. Dus in plaats van eens goed op te kuisen bij de verhuis en alles weg te doen wat we niet meer nodig hadden, kochten we als maar meer spullen bij. Maar nu wordt het echt dringend tijd om eens werk te maken van een opgeruimd huis. Ik heb een lange to do-lijst (ja, ja, in mijn bullet journal) gemaakt met alle kleine en grote taakjes en probeer elke dag minstens eentje af te vinken. Niet altijd evident met een drie maanden oude baby in huis, maar voorlopig zijn we op de goede weg. Wie weet komt mijn droom van een opgeruimd huis dan toch nog eens uit. Zo kunnen we daarna weer geweldig rommel beginnen maken!

De woorden voor december zijn: kijkt uit naar – geleerd dat – blij met – gezien op tv – leukste muziek – beste tip – schuldig over – opgemerkt in het nieuws – geweest naar -lekker gegeten.