Geweest naar

de begrafenis van mijn peter. Een beetje onverwacht… al was hij al 84 en niet al te goed meer te been, toch kwam het nieuws vrij hard uit de lucht vallen.

Aan het lezen in

Cécile van Ish. Ik zit nog niet zo ver, dus veel kan ik er nog niet van zeggen. Maar in mei werd er wel heel wat gelezen. Ik moest een aantal dagen platte rust nemen van de dokter en dat in combinatie met een aantal feestdagen zorgde ervoor dat ik nog al wat boeken kon lezen. Voor de leesclub las ik ‘De Geniale Vriendin‘ en zomaar omdat ik er kei veel zin in had, las ik ‘Portret van een vrouw‘. Later deze maand komt er een blogpost aan met de leukste leestips voor tijdens de zomervakantie.

Gezien op tv

Topdokters. Ik ben eigenlijk absoluut niet wild van dokters en ziekenhuizen. Toen mijn vriend vier jaar geleden zei dat hij ging solliciteren in het UZ Brussel en daar een paar weken later ook echt een job kreeg aangeboden, kreeg ik echt de kriebels. Maar ik moet het toegeven, Topdokters is echt wel een steengoed programma. Je krijgt er op een heel andere manier inkijk in het leven van een ziekenhuis en zo de heel menselijke kant van dokters te zien. Nu nog die vervelende reclameblokken bannen en ik kan zeggen dat Vier best wel goed bezig is.

 

IMG_0299

Blij met

het eerste mooie weer… Je bent het na de laatste week regen waarschijnlijk al helemaal vergeten, maar tijdens het extra lange Hemelvaartweekend was het echt super mooi weer. En daar word ik gewoon blij van. Meer van dat zou ik zeggen!

IMG_0340

Boos op

de spoorstakers, die ondertussen echt hun verstand verloren lijken te hebben. Nu mag ik eindelijk voor de eerste keer in mijn leven eens gratis in 1ste klas reizen, nu hebben die spoormensen al meer niet dan wel met die trein gereden. En eerlijk gezegd, ik weet niet zo goed waarom ze staken… Ja,ja… ze moeten verlofdagen inleveren en ik begrijp wel dat dat niet zo leuk is, maar ik werk al 10 jaar bij VRT en ook daar moeten we het elk jaar met minder doen, maar geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om, om de zoveel maanden eens een week geen Thuis of het Journaal uit te zenden. Dus komaan, hé spoormensen… we hebben het nu wel gehad. Bedenk misschien eens een leukere actie die sympathie oplevert in plaats van frustratie.

Broeden op 

de geboortelijst. En laat ik daar meteen ook de geboortekaartjes en suikerbonen bij zetten. Man, man, man… wat komt daar allemaal bij kijken. Wat heb je allemaal nodig, wat kan je van wie lenen, wil ik de slaapzak met beertjes of toch maar die met vosjes,… Hoe meer je erover denkt, hoe meer vragen er komen.

Lekker gegeten

in Zio in Keerbergen. We leerden dit restaurant een aantal jaar geleden kennen door vrienden en werden er eigenlijk nog nooit teleurgesteld en nu hebben ze zelfs extra punten gescoord. Wie zwanger is, moet meestal een beetje moeilijk doen op restaurant. “Kan je mijn vlees extra goed doorbakken?”, “Voor mij liefst zonder sla, als dat zou kunnen?”, … Na zes maanden heb ik geleerd om het toch gewoon te vragen, bijna altijd wordt er zonder veel morren geluisterd naar de wensen van de zwangere vrouw. Maar bij Zio gingen ze nog een stapje verder. Daar werden mijn sla en kruiden speciaal een tweede keer gewassen en kon ik het gerecht dus gewoon eten zoals het hoort. En ja, het was nog super lekker ook!

Opgemerkt

dat de podcast weer helemaal terug is van weggeweest. En omdat ik daar eigenlijk niets van ken, maar dat ik het wel een heel fijn medium vind, ben ik me nu volop aan het verdiepen in leuke, interessante podcasts die de moeite waard zijn om op de trein of zomaar tijdens een korte wandeling te beluisteren.

Grootste zonde

zijn ongetwijfeld de ontelbare middagdutjes van de afgelopen maand. Het voordeel is dat ik mij dat nu ook zonder probleem kan permitteren. Nog beter zelfs, het wordt aangeraden. Het is dus van moeten! En is er iets leukers dan op een zaterdag- of zondagmiddag in de zetel te ploffen en gewoon een uurtje te slapen? Ik profiteer er dus nog even, zo lang het nog kan.

IMG_0323

Gewerkt aan

onze nieuwe tuin. Allé ja, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik enkel gekeken heb… Onze tuin ziet er best ok uit, maar vooral ook ontzettend saai. En nu ons huis bijna in orde is, was het tijd om de tuin eens aan te pakken. In juni beginnen de grote werken, maar in mei moesten er al heel wat voorbereidingen getroffen worden. We lieten ons inspireren en begeleiden door tuinarchitect Kris, die met een verrassend plan afkwam. Ik hou de spanning er nog even in, maar er volgt zeker nog een fotoreeks.

De woorden voor juni zijn: film gezien – geïnspireerd door – kijkt uit naar – geleerd dat – gewonnen – beste tip – trots op – ontspannen door – mooiste foto – geweest naar.