Neen, ik ga het niet ontkennen… Het was de laatste maanden niet zoveel soeps op deze blog. Ik kan vele onder jullie dan ook geen ongelijk geven dat ze het wachten een beetje beu geworden zijn, en ondertussen verder blogland zijn ingetrokken op zoek naar andere, betere en vooral frequentere bloggers.

Eind augustus borrelde het nog van de wilde plannen om er weer een geweldig blogjaar van te maken. Ik stapte over van Blogger naar WordPress en dat ging meteen gepaard met een nieuwe lay out. Maar toen kreeg ik een telefoontje van de personeeldienst. Goed nieuws, ik mocht voor vijf maanden lang een geweldige job gaan doen bij Ketnet. Het gat dat ik toen in de lucht ben gesprongen is nog niet helemaal dicht.

Maar zo’n drukke, nieuwe job brengt vooral veel stress, massa’s vergaderingen en bergen mails met zich mee. Als ik ’s avonds thuis kwam, zat ik vaak nog achter mijn computer, maar dat was jammer genoeg zelden om te bloggen…

Tijdens de kerstvakantie maakte ik nieuwe plannen. Mijn job bij Ketnet zat er bijna op en in januari zou ik me weer volledig op Miss Fabuleus spijten. Ik daagde mezelf uit met 16 uitdagingen die ik het komende jaar zou realiseren. Eén voor één toffe projecten waar ik opnieuw geweldig leuke artikels zou kunnen over schrijven.

Ik had nog niet op publiceren geklikt of een zwangerschapstest gooide al die plannen overhoop. Ja ok, ik ben opnieuw een gat in de lucht gesprongen, dat ook nog belange niet hersteld is, maar van bloggen kwam opnieuw niets in huis.

Erger zelfs, het ging van kwaad naar erger. Ik was nog niet van de eerste shock bekomen of ik werd voor het eerst misselijk. Zolang ik kon eten, vond mijn lijf het goed, maar eens dat een paar uur geleden was leek het alsof ik met uithongering bedreigd was. En moe… man… niet te geloven. Ik denk dat ik enkel overdag, als ik aan het werk was, wakker was. Op de trein lag ik telkens te slapen, en er stond nog geen vijf minuten een toffe series op of ik lang ook al weer te ronken.

Dus ja, om een lang verhaal kort te maken… er waren andere prioriteiten de afgelopen zes maanden. Sorry daarvoor!

Maar zo’n break heeft me ook wel laten nadenken. Neen, geen paniek. Aan stoppen heb ik nooit gedacht. Daarvoor is het veel te plezant om nieuwe ideeën te bedenken, dingen uit te proberen of artikels te schrijven, maar vragen als ben ik nog wel goed bezig of moet ik misschien van focus veranderen, zijn wel de revue gepasseerd.

Ondertussen lijkt het wat beter te gaan met de vermoeidheid en kan ik ’s avonds al eens wat langer mijn ogen openhouden (of toch drie dagen op een rij, op donderdag wordt het meestal al wat moeilijker…), en de zin om te bloggen is dan ook weer helemaal terug. Beter zelfs, ik ben opnieuw overal inspiratie aan het opdoen om van Miss Fabuleus opnieuw een leuke en inspirerende blog te maken. De focus zal de komende maanden waarschijnlijk wat veranderen. Dat kan ook moeilijk anders, want naar het schijnt verandert een kind uw leven helemaal. Maar ik kan jullie gerust stellen, een mamablog zal het hier zeker niet worden!

Ik beloof jullie plechtig dat ik de komende maanden weer veel meer zal posten en dat het lange wachten op nieuwe berichten definitief voorbij is, maar vergeef het mij alstublieft als er geen regelmaat in zit. Denk dan gewoon: ja lap hé, die Saartje ligt zeker weer te slapen onder een dekentje. De kans is echt groot dat het zo is…