Unique Marieke

Ik kreeg de eer het stokje door te krijgen van Stephanie! Met heel veel plezier antwoordde ik volmondig ‘Ja’ op de vraag of ik daar zin in had. ’t Zal wel zijn! Here we go!

Ik ben Marieke, in blogland gekend als Unique Marieke! *zwaaizwaai* Mijn leeftijdsteller staat momenteel op 21, piepjong dus; al zeg ik het zelf. Mijn huisje staat in ’t Meetjesland, alhoewel dat ik West-Vlaamse roots heb. Ik mag daar vertoeven met mijn ouders én Mijne Sjoe, die gezellig bij ons inwoont.

Maak kennis met mijn blog op Unique Marieke. Ik blog nu ongeveer anderhalf jaar, ’t was eigenlijk een zot idee op een zot moment. Op een bepaald moment moest ik een blog hebben; om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Zonder al te veel nadenken werd Unique Marieke geboren. Gelukkig heb ik er nog geen moment spijt van gehad.

Ik omschrijf mijn blog als ‘een lifestyle blog vol creativiteit’. Centraal staat “naaien voor een curvy’’. Omdat ik vind dat je er als plus size ook fantastisch goed mag en kàn uitzien. Ik krijg ook altijd hartverwarmende reacties, daar doe ik het voor; een inspiratiebron zijn voor een ander.

De beste tip die ik ooit gekregen heb “Mislukken, dat is zoveel beter dan het nooit proberen’’.

Toen ik na mijn middelbaar wat in de knoop zat met de juiste studiekeuze voelde ik me echt een mislukkeling. Ik had drie opleidingen gestart en er geen ééntje afgemaakt. Het voelde niet juist met mijn hart, en dan hoefde het voor mij niet op die manier. Ik heb nu enkel een middelbaar diploma en ik volle zoektocht (van twee jaar) naar een job. Het is absoluut niet makkelijk om een kans te krijgen. Maar, wie het niet probeert kan ook niet winnen….

Me-time spendeer ik aan ’s avonds in bed liggen met een goed boek. Ik hou heel erg van mijn gezin maar ’s avonds alvorens ik ga slapen heb ik nood aan een beetje tijd voor mezelf.

Waarom heeft nooit iemand me verteld dat het soms keihard pijn doet om de realiteit onder ogen te zien? In mijn zoektocht naar werk ben ik al geregeld met mijn hoofd tegen de muur gestoten… Ben ik immens verdrietig geweest… Hebben ze mij keihard gekwetst… Soms zou ik gewoon eens op een roze wolk willen zitten zonder al de problemen die een mens met zich meedraagt.

Ik hou orde in de chaos door mijn spullen zelf in de hand te hebben. Als persoon ben ik een enorme chaoot, maar ik weet (meestal) waar ik mijn spullen kan terugvinden. Ik haat het dan ook als anderen mijn spullen om een andere plaats leggen… Soms denk ik dat dat een autistisch trekje is, maar hé dat is oké, toch?

De beste tip om te organiseren vind ik alles uitdokteren. Voor sommige zaken ben ik echt een pietje precies. Als we bijvoorbeeld op citytrip gaan zal alles tot in de puntjes georganiseerd zijn. Ik zoek alles op voorhand op. Maar, als het om mijn blog aankomt … dan ben ik weet het tegenovergestelde. Ik vind het enorm moeilijk om blogpost in te plannen.. Meestal schrijf ik in een impulsieve bui en gooi ik het online. En ik voel me daar eigenlijk prima bij. Gewoon doen waar je je goed bij voelt moet ook kunnen. We moeten niet altijd tussen de lijntjes lopen.

Als ik tijd wil winnen dan doe ik 101 dingen tegelijkertijd en dat loopt dan wel eens verkeerd af. Dan krijg ik een stressmomentje. Ik ben perfectionistisch ingesteld dus alles moet dan zijn zoals ik het in mijn hoofd heb. Maar over het algemeen ben ik niet iemand die vlug in tijdsnood raakt, ik ben diegene die altijd te vroeg komt ipv te laat.

Ik bespaar geld door een ‘uitgavenboekje’ bij te houden. Alles wat ik uitgeef komt in dat boekje terecht. Dat gaat dan als “5,96 euro – Action”.. En dat helpt me echt. Vroeger kon ik me wel eens afvragen waar mijn geld naar toe was.. Schandalig hé? Zo’n boekje helpt mij het overzicht te bewaren.

Ik geef het stokje door aan Madame Stof. Zij is écht een topmadam. Zowel op haar blog is ze fantastisch goed. Ze maakt de mooiste naaicreaties en schrijft de meest ontroerende verhalen over haar leven als Engeltjesmama. Onlangs startte ze ook met juwelen maken en zette ze een fantastisch project op poten (Bloggers for Think Pink). Voor zo iemand heb ik echt bewondering. Ik ontmoete haar voor ’t eerst op het Femma Blogweekend. Vanaf dan zijn wij contact blijven houden. En, ondanks het feit dat we aan de andere kant van België wonen hebben wij bijna dagelijks heel veel fun via privéberichtjes op Facebook!