Landal Nieuwvliet

Druk, druk, druk… ik hoor het iedereen zo vaak zeggen. We rennen met z’n allen naar het werk, antwoorden daar in een razend tempo op mails, telefoons, … en haasten ons dan weer naar huis, om nog snel in de supermarkt te passeren voor die dicht gaat en in zeven haasten eten op tafel te toveren. Met wat geluk ploffen we tegen een uur of acht in de zetel.

Een paar dagen je hoofd leeg maken, kan dan al wonderen doen. En dat hoeft niet ver of duur te zijn. En dan is een Landal-huisje in bijvoorbeeld Zeeland altijd een goede keuze.

Maar toen ik dat enkele weken geleden tegen een aantal mensen zei, bleek toch niet iedereen daar zo over te denken. Tijd dus om al die ongelovige Thomassen hier eens te overtuigen!

“Ik breng toch liever een weekend op hotel door dan in zo’n vakantiewoning.”

Ik ga al wel eens graag op hotel, zeker als we op citytrip zijn. Je stapt er binnen en buiten als het je uitkomt, ze maken je bed op als je er niet bent en met wat geluk serveren ze je ’s morgens ontbijt. Maar echt thuis voel ik er me nooit. En daarom ga ik graag ook eens op weekend in een vakantiepark. Je hebt er een mini-huis met alles erop en eraan (ondertussen zelfs met goede wifi, die afhankelijk van je huisje al dan niet is inbegrepen in de prijs), waar je 100% je zin mag doen. Soms zelfs beter dan thuis, want in ons Landal-huis hadden we een sauna en zonnebank. Dat hebben wij thuis niet, hoor!

“Zo’n vakantiehuisje is leuk met veel vrienden, maar toch niet met twee?”

Wij hebben echt genoten van een weekendje rust. We hadden een huisje voor 6 personen. Plaats genoeg dus om te hangen, liggen of zitten en te doen waar we echt goesting in hadden. Zo heb ik op zaterdagochtend een paar uur liggen lezen in de zetel. Ik denk niet dat ik dat zou gedaan hebben, mochten we daar met een hoop vrienden geweest zijn. Met vrienden op weekend gaan is leuk, maar het maakt het alleen een stuk hectischer.

 

IMG_0070

“In de winter naar Zeeland, wat valt er daar nu te beleven?”

Het klopt dat veel dingen gesloten zijn tijdens de winter, maar het strand en de zee zijn er altijd. Een lange strandwandeling moet dus zeker op je planning staan of een fietstocht langs oneindig lange fietspaden. Geen betere manier om je hoofd eens helemaal leeg te maken. Wij gingen ook een namiddag naar Het Zwin. Tot mijn schande moet ik toegeven dat ik daar nog nooit eerder geweest was. Wie liever binnen blijft, hoeft ook niet te klagen. In Terneuzen kan je gaan skiën en in Middelburg gaan Glowgolfen. Nog meer ideeën vind je op attractiezeeland.nl of bij het VVV Zeeland.

“Voor een frisse neus te halen, moet je toch niet op weekend?”

Wie denkt dat zijn hoofd leeg maken ook thuis lukt, heeft het goed fout. Er is daar altijd wel iets te doen. Al is het rekeningen betalen, je diepvries ontdooien of je was ophangen. Je valies maken, in je auto stappen en een uurtje rijden zorgen ervoor dat je het gevoel hebt er even echt tussen uit te zijn. Verder dan de Ardennen of Zeeland hoeft het dus niet te zien.

“Je moet al je eten en drinken meesleuren naar zo’n vakantiehuis en daar dan ook nog eens een heel weekend koken en afwassen. Pfff… daar zou ik maar weinig zin in hebben!”

Eerst en vooral hoef je in principe niets mee te sleuren, maar het zal je dan wel een hoop geld kosten. Je kan bij Landal ontbijt bestellen dat ze tegen extra betaling ook nog eens aan je deur komen leveren. En ’s avonds kan je dan weer gaan eten in het restaurant of een klaargemaakte maaltijd laten leveren aan je vakantiehuis. Daarnaast kan je ook online boodschappen bestellen die in je vakantiewoning klaar zullen staan als je aankomt.
Maar de meeste mensen sleuren natuurlijk heel wat eten en drank mee naar hun vakantiewoning. Je komt dan ook al snel uit bij spaghetti, croque monsieur of gourmet. Wij namen deze keer onze Smartmat-gerechten mee en dat was eigenlijk ideaal. We hadden net voldoende ingrediënten mee voor beide gerechten. Met het keukengerei van ons vakantiehuisje konden we ook meteen aan de slag. Ik nam enkel een grote ovenschotel mee van thuis. En dan koken maar! En met de afwas moet je ook niet inzitten… alle Landal-huisjes hebben een vaatwasmachine.

IMG_0098

“En die opkuis valt dat dan wat mee?”

Op hotel sla je de deur dicht en ben je weg. Bij een vakantiehuis moet je net een tikkeltje meer doen, maar dat val echt goed mee. Het gaat niet verder dan je lakens en handdoeken verzamelen in de gang, de vaatwasmachine leegmaken, het vuil in de container gaan gooien en de verwarming lager zetten. Al de rest wordt na je verblijf voor jou gedaan. Mocht dat thuis ook zo zijn…

“Landal? Dat is zo iets al Center Parcs zeker?

Dat is niet helemaal waar… ja ok, het zijn ook allemaal ongeveer dezelfde huisjes op een afgesloten terrein en je kan er gaan zwemmen, maar daar stopt de vergelijking ook. Bij Center Parcs is het de bedoeling dat je je vakantie doorbrengt in het subtropische gebouw waar het veel te warm is, maar waar je naast zwemmen ook terecht kan voor tientallen andere activiteiten. Bij Landal worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd, maar je bent toch voornamelijk op jezelf aangewezen om je weekend in te plannen met activiteiten in de omgeving. In Center Parcs zie je dan ook voornamelijk gezinnen met hele jonge kinderen. Bij Landal zie je vooral families die er een weekend op uit trekken.
Dat ik een Landal-fan ben, kan ik waarschijnlijk niet verstoppen. Ik ben ondertussen in drie verschillende parken geweest en kwam elke keer enthousiast terug. Deze keer verbleven we in Nieuwbad-Vliet in Zeeland.
Ondertussen ook overtuigd dat zo’n weekendje weg een goed idee is? Kijk op Landal.be voor een overzicht van alle parken in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Hou de site ook zeker in het oog voor leuke kortingen.

Wie toch nog twijfels heeft, mag hieronder een reactie achter laten. En wie fan is zoals ik, natuurlijk ook!