Het is hoogtijd om de rubriek Te Gast weer eens nieuw leven in te blazen. Vorig jaar kwam er een einde aan deze rubriek omdat de berichten wel heel ver afstonden van mijn eigen blog. Daarom werd er wat gesleuteld aan de formule en mag deze maand Stephanie van Miss Pixie’s Blog als eerste van wal steken.

Ik ben Stephanie, 25 jaar. Ik ben zorgcoördinator in het Brusselse onderwijs. Ik heb al bijna 5 jaar een hele lieve vriend en voorlopig zijn wij heel blij met ons mini-gezinnetje 🙂 Al zou ik het graag uitbreiden met een hond, maar dat is niet zo handig als je op een appartement woont. Voor de rest ben ik een creatieve blogster die houdt van naaien, koken en juwelen maken.

Maak kennis met mijn blog op Miss Pixie’s Blog, een persoonlijke blog met een creatieve twist. Mijn blog begon in 2013 als een plekje om mijn naaisels en recepten op te delen, maar is ondertussen uitgegroeid naar een plekje waar ik mijn persoonlijke verhalen deel en die creatieve spinsels maken daar een deel van uit. Dit jaar wil ik ook graag wat vaker gratis naaipatronen en downloads delen op mijn blog. Ik vind dat zelf altijd zo leuk bij andere blogs dat ik dit zelf ook wil gaan doen.

De beste tip die ik ooit gekregen heb is “Je moet niets. Alleen maar gelukkig zijn”. Een paar maanden geleden zat ik echt vast in een slechte cyclus waarin ik alleen maar dingen moest. Ik haalde zelfs uit mijn hobby’s geen plezier meer omdat ik alles te strak plande en te veel wilde. En dat kan niet blijven duren… Dus elke keer dat ik voel dat ik in overdrive ga, stel ik mezelf de vraag “Maakt dit me gelukkig?”.

Me-time spendeer ik aan een warm bad nemen, mijn nagels lakken, lezen, kleuren, mediteren, yoga en krabbelen in mijn Bullet Journal. En door af en toe een “Say yes to the dress”-marathon te houden in gezelschap van een pot Nutella.

Waarom heeft niemand me ooit gezegd dat ik in overdrive leef en dat iets minder ook ok is? Ik ben een enorme perfectioniste en loslaten is ontzettend moeilijk voor me. De laatste maanden heb ik echt gemerkt dat het helpt als ik af en toe eens op de vingers getikt wordt hierover.

Ik hou orde in de chaos door open te staan voor georganiseerde chaos :p Mijn werkplek is soms een giga-rommel, maar ik vind steeds alles terug. Voor de rest maak ik heel veel lijstjes: to do lijstjes, boekenlijstjes, een lijstje met wat er allemaal in de diepvries zit, … Dat geeft me rust. Ik ben sinds kort een Bullet Journal gestart en hou me daar elke ochtend en elke avond een kwartiertje mee bezig. Dat plannen en dingen tracken (zoals hoeveel water ik drink bijvoorbeeld) geven me rust.

De beste tip om te organiseren vind ik bewust tijd nemen om te organiseren. Zoals ik hierboven al zei, neem ik elke ochtend en elke avond hiervoor een kwartiertje de tijd. Op zondag zelfs nog langer, want dan plan ik mijn weekmenu en boodschappen.

Als ik tijd wil winnen dan probeer ik te multitasken. Mails beantwoorden of bloggen terwijl ik op de hometrainer zit, lezen in bad, de was plooien voor tv, …

Ik bespaar geld door mijn uitgaven heel goed bij te houden en op het einde van de maand te bekijken wat ik de maand erop beter kan doen. Ik heb een uitgavenlijstje met kleurcode zodat ik heel goed kan zien waar mijn geld naar toe gaat.

Ik geeft het stokje door aan Unique Marieke omdat ze een supermadam is!