Kerstbomen, lichtjes en feestjes à volenté… zo ziet een traditionele december maand er meestal uit. Maar er valt ook nog veel meer te vertellen over die laatste maand van het jaar. Weeral tijd dus voor een hoe zat het!

Geweest naar

Wij hebben onze kerstvakantie kei goed ingezet met de kerstvoorstelling van Circus Ronaldo. Even korte introductie voor wie hen niet kent. Ik weet uit ervaring dat mensen die hen niet kennen hun wenkbrauwen al eens fronsen… “Circus? Neen toch?!”. Ja, het gaat door in een fantastisch mooie circustent. Er is altijd wel een acrobaat en er wordt zonder twijfel gejongleerd, maar voor de rest vergeet je alles wat je aan een circus doet denken. In de plaats krijg je commedia dell arte. Dit jaar speelden ze bijna heel de kerstvakantie een fantastische voorstelling op de Grote Markt van Mechelen.

IMG_2504

Grootste zonde

Mijn grootste zonde van de maand was waarschijnlijk dat ik de kerstboom al op 6 december gezet heb… Ja ok, ik geef het toe… de Sint was nog niet helemaal het land uit.

Film gezien

In december bekeken we zowat al de Star Wars-films om zo helemaal mee te zijn met de nieuwe film die nu in de bioscoop is. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niets met Star Wars heb en vaak al voor het eerste reclameblok wat lag in te dutten. Maar ik heb de belangrijkste verhaallijnen begrepen en ga vanaf nu Star Wars en Star Trek uit elkaar kunnen halen.

Lekker gegeten

Ik heb weer kei lekker gegeten tijdens de feestdagen. Van zeewier met sint-jakobsvruchten tot zelfgemaakte makarons en heerlijke Italiaanse gerechten, maar ik heb vooral te veel gegeten, vrees ik.

Ontdekt

Deze maand ontdekte ik de site hetvindingrijk.be. Het staat vol met leuke tips om te upcyclen en aan de slag te gaan met je oude rommel of de rommel van iemand anders. Ga zeker ook eens een kijkje nemen.

Nieuwsgierig naar

Ik ben heel nieuwsgierig naar de fotomuur die we aan het voorbereiden zijn. We spreken er al twee jaar van, maar nu is het eindelijk zo ver. We hebben al foto’s gekozen, een ontwerp gemaakt en kaders gekocht. Nu enkel nog aan de muur hangen. Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat.

Leukste cadeautje

Er lagen weer een aantal cadeautjes voor mij onder de kerstboom, maar het leukste kreeg ik van Mister Fabuleus. Hij gaf een wake-up lamp. Gedaan dus met wakker worden met een irritante tuut-tuut-tuut. Vanaf nu worden wij hier ’s morgens wakker met een imitatie van de opkomende zon. Binnen een maand vertel ik jullie onze eerste ervaringen.

IMG_2496

Trots op

Rolfie die aan onze voordeur staat te blinken. En ook op Mister Fabuleus die ervoor gezorgd heeft dat hij daar staat. Ja, ja… je mag jaloers zijn.

Gelachen met

Hahaha… ik heb kei had gelachen met mezelf en Mister Fabuleus toen we na bijna 20 jaar weer eens op schaatsen stonden. ‘Dat verleer je niet’, zei ik nog op weg naar de schaatsbaan… Maar daar twijfel ik nu toch een beetje aan. Ok, ik ben niet gevallen, maar echt elegant was het ook niet. Maar leuk was het zeker wel!

Kijkt uit naar 

Eind december ben ik altijd kei benieuwd naar het nieuwe jaar. Eigenlijk een dag als een ander, maar ik krijg altijd veel zin om in die periode goede voornemens te maken en wat doelen te stellen. Ik kijk dus uit naar die 12 maanden 2016 die er zitten aan te komen.

De woorden voor januari zijn: opgemerkt in het nieuws – leukste blog – aan het lezen – quote van de maand – frustratie – geïnspireerd door – op restaurant – verlegen voor – verrast door – beste tip.