Jeej, het is weer de leukste periode van de winter. Kerstbomen krijgen lichtjes, bollen en slingers. Het is overal gezellig druk en iedereen is opzoek naar geschenken om familie en vrienden te verrassen. De donkere dagen maken het ook meteen het ideale moment om eens een kaars of 20 aan te steken. Met deze vier leuke ideeën maak je het meteen kei gezellig in huis.

Zoek een leuk attribuut

Deze mini serre gebruik ik in het voorjaar om plantjes in te kweken en tijdens de zomermaanden groeien er weelderig verse kruiden in, maar tijdens de wintermaanden stond ze meestal leeg in de garage. Tot ik bedacht dat ze ideaal is om te vullen met heel veel kaarsen. Dat mogen grote, kleine, geur of andere kaarsen zijn. Je mag je volledig laten gaan.

Kaarsen in mini serre

Deze mini serre kan je vinden bij Ikea. Traditionele kaarsen vind je daar trouwens ook met hopen. Voor iets specialer kijk je beter bij Spaas. Hier gebruikte ik bijvoorbeeld geparfumeerde claerlights en metalen mini glaasjes (4 stuks).

Aan de slag met kerstdecoratie

Kaarsen met kerstmis

Ik had nog wat kerstdecoratie liggen van vorig jaar. Ideaal om mee aan de slag te gaan. Ik ben trouwens helemaal weg van deze kaars (ook al van Spaas). Ideaal om de komende weken op onze tafel te staan pronken.

Creatief met lint

Enkel jaren geleden kreeg ik deze drie kaarsenhouders. Ik wist er eigenlijk geen blijf mee. Tot ik vorig jaar bij AVA geweldig leuk lint tegen kwam en mijn kaarsenhouders een heel leuk winters effect kon geven. Vanaf nu mogen ze dus elk jaar tijdens de kerstperiode uit de doos om voor extra gezelligheid te zorgen op de tafel, de vensterbank of de kast.

Sfeer in een zakje

Ik heb al 33 jaar lang een voorliefde voor lichtjes in een zakje. Geen idee hoe het komt, maar ik vind dat leuk. Je kan dat makkelijk zelf maken. Bij papierwinkels verkopen ze zakjes met hopen, maar pas op voor brand. Zelfs het kleinste kaarsje kan al voor problemen zorgen. Gelukkig hebben ze (ja, weeral) bij Spaas voor een mooie oplossing gezorgd. Ze hebben er brandvrije zakjes die je zowel buiten als binnen kan gebruiken. Voorlopig hebben ze nog maar één model. Ik hoop dat ze het aanbod snel uitbreiden. Of nog beter, gewoon witte zakjes aanbieden waarmee ik creatief aan de slag kan.

Kaars in papieren zak

Eentje uit de oude doos

Bij mijn oma op zonder lagen nog steriliseerpotten uit de (neem het maar letterlijk) oude doos. Volgens mij komen ze uit de jaren 50 of zo… en ze zien er kei leuk uit… en ik heb er kei veel! Ja, ja, word allemaal maar jaloers! Met glazen potten kan je echt van alles doen en soms is gewoon kaarsen inzetten al gewoon genoeg.

Kaarsen in glazen potten voor buiten

 

Vul gerust aan! Wat zijn jouw leuke ideeën om het gezellig te maken in huis. Dat mag met of zonder kaarsen zijn…