Ik ga niet rond de pot draaien. Gezond zal dit recept niet zijn en wie te veel van deze taart eet krijgt er ongetwijfeld een dik gat van. Een taart die aan elkaar hangt van eieren, boter en suiker zit zonder twijfel bom vol calorieën,  maar ze is zo ongelooflijk lekker dat ik het recept gewoon met jullie moet delen. Proberen dus, maar met maten. Ideaal trouwens om die chocolade sinterklaasventjes weg te werken.

Wat moet je in huis halen:

 • 200gr pure chocolade
 • 200gr zachte boter
 • 150 poedersuiker
 • 5 eieren
 • een eetlepel bloem

Aan de slag:

 • Laat de chocolade en de boter au bain marie smelten op een zacht vuurtje. Roer er rustig door zodat alles op zijn gemak kan smelten.
 • Eens er een mooi mengsel is, zet ik het vuur op de laagste stand. Zo stijft het niet opnieuw op.
 • Tijd nu om de eieren toe te voegen en door het mengsel te roeren.
 • Vervolgens de suiker en bloem toevoegen. Je kan die zeven als je geen klontertjes wil, maar ik doe dat eigenlijk nooit.
 • Ik leg eerst bakpapier in mijn bakvorm voor ik het mengsel erin doe, maar je kan ook inboteren en afwerken met bloem.
 • Vervolgens mag het mengsel zo’n 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

En dan eerst even laten afkoelen en dan smullen maar!