De Liebster Award, al van gehoord? Het is een ideale manier om nieuwe blogs te ontdekken. Ik kreeg een nominatie van Silke die je misschien wel kent van de blog Julienne. Ik kreeg de volgende vragen voorgeschoteld. Hoog tijd dus om voor gepaste antwoorden te zorgen.

Wat is het laatste cadeautje dat je voor jezelf kocht?
Dat was een mini doosje met de witte pralines van Leonidas. Niets lekkerder met een heerlijke cappuccino. Niet twijfelen mocht je me ooit eens willen verrassen…

Heb je (de laatste tijd) een lievelingsliedje? Zo ja, welk?
Een lievelingsliedje is het nu niet echt, maar het deuntje van het Stamboslied van Ketnet krijg ik maar moeilijk uit mijn hoofd….’Vraag het aan je oma of je opa…’

Deel jouw favoriete plekje in je stad/dorp/gemeente met ons.
Wij wonen in een boerengat, veel valt er hier niet te beleven. Maar als je toch naar Wespelaar komt afgezakt, moet je zeker eens langs gaan in het Arboretum. Hoe prachtig de herfst er was lees je hier. Kies wel voor een woensdag of een zondag tussen april en november. De rest van het jaar is het Arboretum gesloten.

Welke 5 producten staan er altijd in jouw koelkast?
Oei, even denken… Dat is best wel een moeilijk vraag, want wij kopen alleen maar de dingen die we echt nodig hebben die week. In onze koelkast vind je zeker altijd melk, want er wordt wel wat melk gedronken ten huize Fabuleus. Maar ook beleg voor op de boterham. Sinds een jaar proberen we alle twee ’s middags op het werk te eten. Dat bespaart ons ’s avonds een paar uur extra werk. We hebben ook een assortiment sauzen in huis. Dat gaat van ketchup tot andalouse. Voor het ontbijt hebben we bijna altijd yoghurt in huis. Ideaal om snel een potje mee te nemen voor op de trein, samen met wat muesli. En tot slot hebben we ook altijd frisdrank is de koelkast staan. We kopen tegenwoordig blikjes en beloven onszelf plechtig om er maar eentje per dag te drinken. En dat werkt!

Welke blogpost van jou moeten we zeker gelezen hebben?
Weer zo’n moeilijke vraag… Ik ben wel heel blij met de blogpost over Smartmat. Ik vind het concept geweldig leuk en heb toch al een aantal mensen kunnen overhalen om het ook eens te proberen. Misschien hielp de 5 euro korting (die nog steeds geldig is) er ook wel wat bij.

Wat is jouw favoriete herinnering uit je kindertijd?
Mijn platen vol kinderliedjes die ik van voor tot achter kon meezingen. Met Sinterklaas en Kerstmis werden de themaplanten van onder het stof gehaald. Ik zing ‘O Denneboom’ nog steeds vrolijk mee. Misschien moet ik die platen deze winter toch eens gaan op zoeken bij mijn ouders.

Welke film doet jou een traantje wegpinken?
Ik probeer niet te wenen bij films. Al moet ik zeggen dat ik daar vroeger beter in was dan nu. De laatste jaren krijg ik al eens meer de krop in de keel.

Waarom ben je beginnen bloggen?
Ik ben een beetje out of the blue beginnen bloggen. Eigenlijk wist ik niet zo vele over die wereld. Ik kende amper blogs en kwam er maar sporadisch op als ik iets zocht via Google. Maar het medium sprak me wel aan en het leek mij wel fijn om op het internet een plekje te hebben waar je gewoon mag doen en laten wat je wil. Extra leuk wordt het natuurlijk als je merkt dat andere mensen dat ook leuk vinden en je beginnen te volgen. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Wat is jouw ultieme reisbestemming?
Een ultieme is er niet. Ik heb al heel wat fijne plekken mogen bezoeken en er staan er nog heel wat op mijn lijstje. Mij doe je geen plezier met een strandvakantie. Ik moet dingen kunnen zien, beleven, ontdekken. Niets zo leuk dan de plaatselijke keuken te proeven ipv aan te schuiven aan het continentale buffet. Ik zal ook zelden langer dan een paar dagen op een bepaalde plaats blijven. Reizen is voor mij rond trekken en zoveel mogelijk interessante plaatsen op een korte termijn bezoeken.

Waar kan jij echt van genieten?
Dat brengt me terug bij de eerste vraag. Ik probeer zoveel mogelijk van kleine dingen te genieten. Dat kan een stukje chocolade zijn met een koffie, of een warm bad na een heftige dag, maar even goed in de zetel de krant lezen op een zaterdagochtend.

Ik nomineer op mijn beurt Heidi (De Zeven Zeeën), Claudia (Claudia’s Keukenspot) en Erika (Erika Van Tielen). Waarom deze dames? Omdat ik elk van hen ken uit een lang verleden, los van het bloggen. Met Claudia studeerde ik communicatiewetenschappen aan de VUB. We zaten zelfs een tijdje in hetzelfde triestige gebouw op kot. Erika was mijn collega bij Vlaanderen Vakantieland. Ze ging met mijn researchdossier op pad om leuke reportages te maken. En ook Heidi kan ik uit die periode. Ze werkte toen bij toerisme Vlaanderen en zorgde dat we goede suggesties kregen voor must see’s en do’s in eigen land.

Ik wil graag antwoord op deze vragen:

  • Wat is jouw trucje om ’s morgens uit je bed te geraken?
  • Waarvoor mogen ze je altijd bellen?
  • Wat is jouw favoriete cocktail (met of zonder alcohol)?
  • De tip die je aan iedereen zou willen geven is…
  • Op tv kijk je op dit moment naar?
  • De mooiste plek in Vlaanderen is volgens mij…
  • Wat lustte je als kind niet, maar vind je ondertussen toch wel verrassend lekker?
  • Van welk merk passen de kleren je altijd?
  • Waar doe jij de beste tweedehandskoopjes?
  • JOKER: stel een vraag aan jezelf.

Kom aan, ladies! Het is aan jullie!