We hadden een geweldige tijd in Yellowstone, maar na een week moesten we verder en trokken meer dan 1000 km naar het zuiden. We wisten het eigenlijk zelf niet, maar je komt dan terecht in het wilde westen. Het land van de cowboys en indianen.

Ik neem jullie mee naar Canyonland, Arches en Monument Valley. De rode draad in dit prachtige landschap is de vuurrode steen die door de eeuwen heen door water en wind heel aparte vormen gekregen heeft. Kijk en geniet!

IMG_3741

Hier staat Mister Fabuleus op uitkijk in Canyonland. Kilometers ver kan je er kijken. Echt zalig! Maar het is wel niet voor watjes zonder goede wandelschoenen. Het rotsige landschap kent niet echt platgetreden paden, dus verwacht je vooral aan rotsen en stenen. Maar als de gemiddelde Amerikaan naar boven geraakt, dan kan jij dat zeker ook.

IMG_3709

Regen en wind hebben dit landschap gevormd. Dat zorgt enerzijds voor schattige gaatjes waar je zo een familie kabouters in ziet wonen. Anderzijds trekt de rivier een duidelijke weg, wat voor prachtige uitzichten zorgt.

IMG_3700
IMG_3934

Mocht je het je afvragen, ik was er ook! Dit is Arches trouwens…

IMG_3900

Arches heeft zijn naam niet gestolen. Het landschap staat vol met natuurlijke bogen. Opnieuw een resultaat van water en wind.

En twijfel er niet aan om hier ook na zonsondergang eens te komen kijken naar de prachtige sterrenhemel. Ik garandeer je dat je je ogen echt niet gaat kunnen geloven. We hebben er een foto van proberen nemen, echt waar… maar van de mooiste dingen in het leven kan je vaak geen foto nemen. Een sterrenhemel is er daar ééntje van.

IMG_3881 IMG_3857

Hier geen beren of wit poepen te zien in dit landschap, maar wel deze razend snelle hagedisjes.

IMG_3693

IMG_3654

Wie mijn blog al een tijdje leest, weet dat wij tijdens onze vakantie al wel eens met een onweer af te rekenen krijgen. En ja, het was weer prijs. Boven de Needles brak er weer eens eentje los. En ja, wij waren weer op wandel. Deze keer viel het echter net iets beter mee. We waren nog geen vijf minuten in de auto en de hagel viel met bakken uit de lucht. Maar het zorgt wel voor schone foto’s, hé!

IMG_3677

Op deze rots tekenden mensen duizenden jaren geleden wat hen bezig hield. Hoe langer je naar de foto kijkt, hoe meer dingen je er begint in te herkennen.

IMG_4017

Filmfans gaan dit landschap misschien wel herkennen. Het is de must see van Monument Valley en John Wayne huppelde hier een aantal keer op zijn paard voorbij in heel wat bekende westerns. Hier ben je echt in Indianenland. Wist je trouwens dat de Navajo (officiële naam van de oorspronkelijke bewoners van Amerika) een eigen president hebben? En een heel eigen economie die vooral gebaseerd is op olie en gas.

Monument Valley is een absolute must see. Je gaat hier trouwens off road met je auto. Geen nood, een gewone huurauto kan het best aan. Een twee uur durende tocht brengt je langs mooie en legendarische plekken in dit gebied.

IMG_3968IMG_3955

Wij gingen voor twee weken op roadtrips naar Amerika. We vlogen met United naar Denver, huurden een auto en reden meer dan 4500 km. 

Dit blogbericht ontstond in samenwerking met Decathlon.