Oktober vind ik meestal niet zo’n leuke maand. De zomer ligt al even achter ons en de dagen worden veel te kort. Maar stiekem vind ik het wel leuk om weer onder een dekentje voor tv te kunnen liggen, boswandelingen te kunnen maken tussen honderden vallende blaadjes en te kunnen griezelen bij een Halloween-film. Zo zat het in oktober…


Verlegen voor

Schaamrood staat op mijn wangen als ik zie hoe weinig tijd ik aan mijn blog spendeer de laatste twee maanden. Een schande is het. En elke keer neem ik me voor om de draad weer op te pikken, maar het was zo mega druk op het werk dat ik ’s avonds gewoon achterover in de zetel val.
Ondertussen begint alles wel wat meer in z’n plooi te vallen en beloof ik plechtig in november terug wat meer te bloggen en die beloofde Instagram-challenge eens te starten!


Teleurgesteld in

Weinig teleurstelling in oktober. Dat mag ook wel eens…

Gelachen met

dit geweldige filmpje…


Ontdekt

dat ze bij Decathlon opblaasbare koelboxen hebben die geweldig handig zijn om mee te nemen in je valies.


Aan het lezen

Oktober was ten huize Fabuleus een vakantiemaand dus er kon wat meer gelezen worden dan anders. Voor de leesclub las ik ‘De Blauwe Draad’, maar daar hoef je je tijd niet aan te verdoen. Aanrader is wel ‘Voor jou’ van Jojo Moyes Op het eerste zicht lijkt het een boek waar je op pagina 1 weet hoe het gaat eindigen, maar niets is minder waar.


Geweest naar

het afscheidsfeestje van Vlaanderen Vakantieland. Na meer dan 20 jaar behoort dit programma sinds vorige week tot het verleden. Ik mocht 4 jaar op de redactie werken en bereidde heel wat reportages voor. Wat was het daar een fijne tijd. Ik was er ondertussen al een tijdje weg, maar af en toe moet ik nog eens een binnenpretje over die geweldige tijd.

 

IMG_2426
Op restaurant

We gingen afgelopen maand brunchen in de Engelenburcht in Tildonk. Niets zo leuk, vind ik, dan ontbijten op een ander. En hier zorgen ze dan ook nog eens voor een voor- en hoofdgerecht en tot slot ook dessert. En dat allemaal in buffetvorm. Met honger ga je dus niet naar buiten. Klein detail: je zit in een oude kapel, wat voor een leuke sfeer zorgt.

Geïnspireerd door

de herfst… je krijgt toch echt geweldig veel zin om je in je keuken op te sluiten en lekkere dingen klaar te maken. Hete soep, een pruttelend stoofpotje of een lekker dessert. Om dan het bos in te trekken en achteraf een warme chocomelk te drinken. Jammer trouwens dat mijn pompoenoogst dit jaar mislukt is. Volgend jaar hopelijk meer geluk, want ik heb nu al zin om een pompoenhoofd te maken voor Halloween.

IMG_2440

Blij met

Wilfried, onze strijkman. Niet alleen de blog werd de laatste weken verwaarloosd. Ook voor de wasmand had ik geen oog meer. Tijd dus om hulp in te roepen. En als ik ooit nog eens een man hoor zeggen dat strijken voor vrouwen is, dan zal ik ze eens naar Wilfried sturen.


Leukste blog 

Het is niet echt een blog, maar wel een leuke site om te ontdekken. Super even met z’n allen naar Aha! Het is een initiatief van Radio 2. Misschien niet meteen jouw radiozender, maar ik beloof je dat je minstens op 1 ontwerp gaat zien waarvan je denkt: ‘mmmh, misschien toch eens op klippen…’. Je kan er dagelijks een portie tips vinden in vanalles en nog wat.
De woorden voor november zijn: frustratie – gefascineerd door – gewonnen – beste aankoop – recept om te proberen – quote van de maand – gewerkt aan – grootste zonde – dromen van – film gezien.