Als je lukraak op straat zou vragen waaraan Amerika doet denken, dan krijg je waarschijnlijk antwoorden als New York, de Westkust, hamburgers, Obama en cowboys en indianen. Maar Amerika is veel meer dan dat. Wij huurden een auto en gingen op roadtrip. In twee weken tijd reden we meer dan 4500 km en kwamen we prachtige natuur, wilde dieren en af en toe eens een Amerikaan tegen.

Ik zou hier uren kunnen vertellen over alles wat we gezien hebben, maar aangezien 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, laat ik jullie wegdromen met een paar geweldige foto’s. Deze week deel 1 over onze week in Yellowstone. Volgende week rijden we zo’n 1000 km naar het zuiden richting Utah waar we Canyonland, Arches en Monument Valley bezochten.
Fabuleus Yellowstone 

IMG_3112

Zo maar een ochtend in Yellowstone. Deze regio is vulkanisch gebied waardoor er overal geisers en warmwaterbronnen te vinden zijn. ’s Nachts daalt de temperatuur onder het vriespunt, waardoor ’s morgens de warmwaterbronnen voor een prachtige effect zorgen in het landschap.

IMG_3274

IMG_3494

IMG_3448

IMG_3198

Aan wilde dieren geen gebrek in Yellowstone. Achter elke bocht kan er een kudde bissons staan (zelfs op de weg) of met wat geluk spot je er wel een beer. Als je enkel de bekendste plekken van Yellowstone bezoekt dan is er trouwens helemaal geen reden om bear spray te kopen. Je moet al veel pech hebben om dan te worden aangevallen door een beer. Met die 50 euro kan je dus beter iets anders doen. Trek je de wilde natuur in en plan je veel wandelingen, dan is zo’n berenspray natuurlijk wel aangewezen.

IMG_3167

Het lijkt misschien op een zwembad, maar dat is het niet… Grand Prismatic Spring is een warmwaterbron van zo’n 85 graden. Gemiddeld zou er zo’n 2000 liter per minuut uit de bron komen als we Wikipedia mogen geloven. En dat oranje zijn bacteriën…

IMG_3070

IMG_3236

IMG_3183

Prachtige natuur met open vlaktes, beboste gebieden, vulkanisch landschap en massa’s wilde dieren. Zo kun je Yellowstone ongeveer beschrijven. Ik kan hier nog 100den foto’s tonen, maar het met je eigen ogen gaan bekijken moet absoluut op je bucketlist staan.
Verrassend Grand Teton

IMG_3519

IMG_3524

IMG_3560

En als je hier dan toch bent dan rij je best ook even langs Grand Teton. Een prachtig park waar je op een dag kan doorrijden. Maar wie het graag wat avontuurlijker heeft kan hier wat langer blijven om in de bergen ook gaan klimmen of op het meer te kajakken.

 

IMG_3435

Wij gingen  voor twee weken op roadtrips naar Amerika. We vlogen met United naar Denver,  huurden een auto en reden meer dan 4500 km. 

Dit blogbericht ontstond in samenwerking met Decathlon.