Met wat vertraging… maar dat kan al eens gebeuren als je in Amerika zit met weinig internet in de buurt. Maar onder het motto beter laat dan nooit zullen we snel eens terugblikken op september.

Trots op

de nieuwe lay-out van mijn blog. Het heeft wat tijd gekost, maar het is me eindelijk gelukt om over te stappen van Blogger naar WordPress. Is Blogger dan zo slecht? Neen, absoluut niet, maar WordPress heeft net iets meer mogelijkheden. Hier en daar gaan er misschien nog wat rare lay out-kronkels opduiken, maar ik doe mijn best om alles zo snel mogelijk goed te krijgen. Hopelijk vinden jullie hem ook wat leuk en vinden jullie er snel jullie weg in.

Geweest naar

het Park van Wespelaar tijdens Open Monumentendag. Onze buren zijn zowat de rijkste familie van het land en één keer per jaar zetten ze hun domein open voor alle nieuwsgierige mensen. En ja, wij zijn wel wat nieuwsgierig. Hoog tijd dus om eens achter die poort te gaan kijken naar dat mooie landhuis, die prachtige tuin en die piramide (ja, ja…).

Op restaurant

Voor lekker eten gingen we in september naar Greenroom in Perk, een boerengat naast Steenokkerzeel. Het moet zowat het enige restaurant in het dorp zijn en geen idee waarom een wijnbar/restaurant zich hier vestigt. Er is dus ook nog hoop voor ons boerengat.
Maar goed, laat me even het concept uitleggen. Alle gerechten zijn hier even groot, dus vergeet voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht. Je kiest wat je wil eten en hoeveel verschillende gerechten je wil eten en in welke volgorde.
Het was geweldig lekker, maar niet goedkoop. Maar ben je toevallig in Perk beland en op zoek naar iets lekkers om te eten, dan kan ik je absoluut de Greenroom aanraden.

Film gezien

Op het vliegtuig naar Amerika keek ik naar Inside Out. Wat een mooie film. Ja, ja, een kinderfilm… maar echt geweldig. Ik heb moeten lachten, maar even goed op mijn lip moeten bijten om niet in tranen uit te basten. Een animatiefilm die op een ludieke manier duidelijk maakt dat het leven niet altijd een vrolijke boel is.

Blij met

eindelijk wat vakantie… Het is een vreselijk druk jaar geweest met geweldige tegenslagen, super leuke momenten en nieuwe uitdagingen, maar nu was het hoog tijd om eens twee weken vakantie te nemen. Dik verdiend als je het mij vraagt.

Ontspannen door

een warm bad en een goed bed. September was een extreem stressvolle maand. Ik startte tijdelijk met een nieuwe job bij Ketnet. Ik wou me zo snel mogelijk inwerken waardoor ik dus heel lange dagen aan het werk was. Mister Fabuleus moest een groot project afwerken en op de koop toe sloeg het noodlot opnieuw toe in onze familie. Stress met hopen dus! En wat op zo’n momenten het best werkt is even tot rust komen in een warm bad, om daarna lekker in mijn bed te kruipen. Ideaal om er de dag erna weer tegenaan te gaan.

Boek gelezen

Voor onze leesclub Between the Covers las ik in september ‘De Ongelooflijke Zoektocht van Millie Bird’. Het was een boek dat me meteen aansprak toen ik het zag en ook de korte inhoud maakte me geweldig nieuwsgierig.
En misschien net daarom dat ik toch een beetje op mijn honger bleef zitten. Het was een leuk boek, maar het had voor mij toch net iets meer mogen zijn.

Grootste zonde

de repen chocolade met nootjes die me tijdens de drukke weken in september extra smaakten.

Geïnspireerd door

de overweldigende en prachtige natuur in Yellowstone. Echt geweldig! Ik vertel er de komende dagen alles over, want dit Nationale Park zou dringend eens ontdekt mogen worden door wat meer Vlamingen.
Maar zo’n mooie omgeving is ook ideaal om je hoofd helemaal leeg te maken en meteen plaats te maken voor nieuwe en leuke ideeën.

Beste tip(s)

komen deze keer van Ketnet. We organiseerden er eind september een debat rond tablet gebruik bij kleuters en peuters. Veel ouders stellen zich daar veel vragen over. We brachten een aantal experten bij elkaar en uit dat debat werden 10 handige tips gegenereerd voor jonge ouders. Je kan ze hier allemaal nalezen.

De woorden voor oktober zijn: verlegen voor – teleurgesteld in – gelachen met – ontdekt – aan het lezen – geweest naar – op restaurant – geïnspireerd door – blij met – leukste blog