Eindelijk… de kinderen moeten weer naar school, de leerkrachten terug aan het werk. Ik hoef niet langer meer stiekem jaloers te zijn dat zij niet moeten gaan werken en ik wel. Maar elk voordeel, komt met een nadeel…augustus en dus ook de zomervakantie zitten er weeral op.

Geïnteresseerd in
alles wat je met komkommers kan doen. Je kan het niet geloven hoeveel komkommers er in ons huis liggen. En dat allemaal met maar drie planten. Ik weet er echt geen blijf mee. Alle ideeën zijn dus meer dan welkom!

Opgemerkt in het nieuws
het nieuws zat de afgelopen weken weer vol met negatieve dingen zoals zware ongelukken, verijdelde aanslagen en massa’s vluchtelingen die op een beter leven hopen. Maar tussen al dat slechte nieuws door vond ik dit schattige filmpje. Nieuws kan je het niet noemen, maar leuk is het wel…

Leukste blog
Ik ben sinds kort fan van de blog van Kato, Groene Pumps, op hoge hakken naar een betere wereld. Misschien schept het wel een band dat we allebei van 1982 zijn, maar volgens mij komt het eerder omdat ze schrijft over thema’s die mij ook wel interesseren. Ga dus zeker eens een kijkje nemen!

Boek gelezen
Ik moest de afgelopen twee weken van de dokter in mijn zetel doorbrengen en dan heb je wel eens tijd om wat te lezen en tv te kijken. ‘De meeste dromen zijn bedrog’ van Mhairi McFarlane heeft me in die periode gezelschap gehouden. 100% chicklit en je weet al vanaf pagina 1 hoe het gaat aflopen, maar dat is niet erg. Dat mag zelfs. Soms toch.

Lekkerste gerecht
Ik heb mijn vingers afgelikt met de kippencevapcici met yoghurtsaus, koolrabi en pompoenpitten van Smartmat. Die kip was echt ongelooflijk lekker. Mjam mjam… ik heb er al weer zin in. Trouwens ook ongelooflijk dat een gerecht met zo’n ingewikkelde naam binnen de 40 minuten op tafel stond. Absoluut eentje om in de receptenmap te bewaren.

Gefietst naar
Nergens vrees ik… wat een schade zo midden in de zomer. Maar aangezien hier ten huize Fabuleus altijd wel iemand in de lappenmand lag in augustus staan onze fietsen hier vooral stof te vergaren. Hopelijk komen er nog wat mooie dagen in september aan om dat goed te maken.

Leukste muziek
daar moet ik nu eens niet over nadenken. De liefde ontstond op Rock Werchter en werd dankzij Apple Music al een hele zomer levend gehouden. Ik ben grote fan geworden van Mumford and Son. Vooral hun laatste cd is echt geweldig.

Beste tip
En dat brengt met meteen bij mijn beste tip voor deze maand. Geef jezelf een Apple Music-account cadeau. Voorlopig is het nog gratis. Binnenkort betaal je 10 euro per maand (of 14 euro voor heel je gezin). Voor dat bedrag kan je altijd en overal miljoen liedjes beluisteren. Ideaal om je muziekcollectie eens te updaten of nieuwe muziek te ontdekken.
Het nadeel is natuurlijk dat je eens je je abonnement weer opzegt je alles kwijt bent. Maar ja, je kan niet alles hebben in het leven.

Nieuwsgierig naar
onze reis die nu echt wel dichterbij komt. Twee weken trekken we de Amerikaanse natuur in. Eerst een weekje Yellowstone, daarna nog een tijdje een hele hoop Nationale Parken daar in de buurt. Nu alleen nog hopen dat een beer geen zin heeft in een Belgisch hapje.

IMG_2336

Mooiste foto
was zonder twijfel deze van het leuke kaartje dat in mijn brievenbus zat. Wat fijn om zo’n leuke post te krijgen. Bedankt Lutgart!

Woorden voor september zijn: trots op – geweest naar – op restaurant – film gezien – blij met – ontspannen door – boek gelezen – grootste zonde – geïnspireerd door – beste tip.