Tussen de tegenslagen van de afgelopen weken door wordt er hier in de moestuin gewerkt. En werken mag je vrij letterlijk nemen, want er moest nog heel wat gebeuren voor er hier een plantje in de grond kon.

IMG_2763
Het oorspronkelijke plan was om het kippenhok kleiner te maken, maar dat is er eigenlijk nog niet van gekomen. Een absolute must do voor een van de volgende weekends, want twee kippen die al wild worden bij een groen blaadje zijn echt vreselijk ambetant. Trouwens, mochten de buren meelezen, ik bedoelde dat echt niet serieus toen ik afgelopen weekend meermaals “Ik maak soep van wie nu nog dichterbij komt”, riep.
Maar goed, we dwalen af. We zijn dus met de serre begonnen. Jeej, jeej, jeej,… ik was zo blij als wat toen hij hier geleverd werd. Mijn blauwe piccolo! Niet groot, maar meer moet dat voor ons niet zijn. Wat ben je met een serre vol groenten als je niet alles op krijgt en neen, ik wil niet heel de zomer lang leuren bij vrienden en familie.
IMG_2776
De papa werd opgetrommeld en de serre werd in elkaar gezet. Nu klink dat alsof het op een uur of twee in elkaar stond, maar laat je dat niet wijsmaken. Dat lijkt simpel, maar dat is het dus niet. Ik laat hier in het midden of het aan het plan of onze beperkte intelligentie lag.
En dan te bedenken dat je voor 150 euro gewoon kunt kijken hoe ze je serre in elkaar zetten. Misschien moet ik de volgende keer toch voor die optie gaan.

Een zonneslag is nooit veraf al je buiten werkt en dan schrijft een mens al eens onzin! Toekijken als ze je serre in elkaar zetten kost 565 euro ipv 150 euro. Lijkt me ook iets logischer als je weet dat je er toch een kleine dag werk aan hebt. 

IMG_2726
Maar ik ben zo blij met mijn serre. En dat is daar zo heerlijk warm in… maar ik wijk weer af.
Eens een serre is het tijd om al die plantjes te beginnen uitplanten. Ondertussen staan er al tomaten, sla, komkommer, paprika, aubergine, rucola, pepertjes en radijsjes te groeien. Wie dacht dat er niet veel kan staan op 3,5m2 moet maar eens komen kijken.
En toen was er geen stoppen meer aan… Geniet maar even mee van de sfeerbeelden:

IMG_2780

Er is nog veel werk, maar we gaan er wel geraken. Vinden jullie het ok als ik jullie elke maand eens meeneem naar mijn tuin? En dan vul ik dat af en toe eens aan met leuke tuin-DIY of -tips. Wat denken jullie? Goed plan?