Drie jaar geleden verscheen het allereerste bericht op Miss Fabuleus. Mijn lay-out trok toen echt op niets en een inhoudelijk plan was er ook nog niet echt. Ik had gewoon zin om eraan te beginnen. Vandaag zijn we drie jaar later. De tijd is gevlogen en ondertussen komen hier dagelijks heel wat mensen over de vloer om berichten te lezen, tips te vinden of leuke reacties achter te laten.

 

Hoog tijd dus om eens terug te blikken op drie jaar bloggen en wat dat allemaal met zich heeft meegebracht:
 • Ik las ondertussen al 2 boeken over bloggen en het derde ligt klaar op mijn nachtkastje. Toen ik begon wist ik echt van niets. Meer lezers naar je blog krijgen, leuke berichten schrijven,… ik had geen idee hoe ik eraan moest beginnen. Door er geregeld over te lezen, maar ook door van gedacht te wisselen met andere bloggers weet ik ondertussen toch al beter waar de spreekwoordelijke klepel hangt.
 • Ik leerde ondertussen al fantastische mensen kennen die net als ik geregeld eens een deeltje van hun leven op het internet gooien. Sommige ken ik enkel online, andere kom ik ook af en toe eens in het gewone leven tegen.
 • Ik ging me meer toeleggen op tips om mijn leven te organiseren en tijd te winnen. In eerste instantie voor mezelf, moet ik toegeven. We kwamen overal te laat en ons huishouden was een puinhoopje. Ondertussen loopt het hier al wat vlotter. Al durft het ook nog wel eens grondige scheef lopen. Alle goede tips deel ik ook met jullie. Laat me trouwens gerust weten wat jullie zeker willen lezen of waar ik me meer op moet toeleggen.
 • Ik mocht andere bloggers uitleggen hoe zij efficiënt kunnen bloggen op de blogschool.
 • Ik werd plots gecontacteerd door merken en bedrijven die met me willen samenwerking. Soms met heel leuke voorstellen, soms ook echt met heel slechte ideeën.
 • Ik organiseerde samen met drie andere toffe madammen een geweldig blogevent.
 • Ik leerde wat werken met html, al hoor ik het soms nog donderen in Keulen. Gelukkig is er mijn goede vriend Google om me telkens weer op weg te helpen.
 • Er kwamen hier al meer dan 50.000 unieke bezoekers langs.
 • Ik blogde in het begin vrij anoniem, ging daarna steeds meer en meer mijn eigen naam gebruiken en persoonlijke verhalen delen en sinds ik deze maand op de cover van het Femma-magazine sta, spreken ze me er op mijn werk zelfs over aan.
 • Ik word nog steeds wat verlegen als mensen mij aanspreken over iets wat ze op mijn blog gelezen hebben.
 • Lees nooit mijn blog als ik naast je sta… ik vind dat vreselijk intimiderend.
 • Ik wou 2 jaar gelden graag 500 likes op Facebook. Vandaag zijn we er bijna…
 • Ik wil graag nog eens een cursus fotografie volgen, want daar kan ik nog heel veel over leren.
 • Ik schreef al 266 blogberichten.
 • Mijn review over Marie Kondo werd op heel korte termijn het meest gelezen.
 • Er schreven hier al heel wat gastbloggers geweldig leuke stukjes waaronder De Groene Meisjes en de InternetHippies.
 • Ik had nooit gedacht dat ik na drie jaar nog telkens super blij zou worden telkens als ik een nieuwe reactie of leuk mailtje krijg.
 • Mooiste compliment was ongetwijfeld toen iemand me mailde om te zeggen dat ze door mijn blog ook wou beginnen bloggen! Hopelijk bedoelde ze niet om het beter te doen dan mij…
Allé hup, en nu beginnen we aan dat vierde jaar!