Op uitstap
Begin deze maand mocht ik voor het werk naar Bologna. Jaarlijks organiseren ze daar een Kinderboekenbeurs. Je kan er geen boek kopen, maar wel heel veel inspiratie opdoen. En toen het hier nog koud, nat en winderig was, zat ik daar in het zonneke. Al zou ik je nu niet meteen op citytrip naar Bologna sturen. Deze studentenstad heeft niet meteen mijn hart gestolen.

Ontspannen door
mijn eerste stappen in de moestuin. De afgelopen weken stonden onze vensterbanken hier vol met potjes. Ondertussen zijn die zaadjes uitgegroeid tot kleine plantjes. Ik ga soms 10 keer per dag eens kijken of ze al groter geworden zijn. Binnenkort krijgt ook onze moestuin echt vorm met een leuke serre en vele bedden waarop heel wat groenten gaan kunnen groeien. Je gaat er hier zeker alles over lezen. 

Aan het lezenProject Rosie voor de leesclub. Het gebeurt niet zo vaak dat ik ook echt hardop moet lachen met een boek. Meestal denk ik wel eens stil in mijn hoofd: ‘goed mopke’, maar met dit boek overkomt het me geregeld dat ik ook ‘echt’ moet lachen. Ik ben trouwens nog altijd op zoek naar extra vriendjes bij GoodReads. Iemand?
Ontdekt
de Getting Things Done – theorie. Ik schreef er vorige week al over en ben van plan om het de komende weken ook helemaal te implementeren op mijn werk, maar ook thuis. In mei kunnen jullie er hier alles over lezen.

Stress van
die hatelijke stakingen. Vooral dan van het openbare vervoer, want daar heb ik vooral last van. Volgens mij weet daar eigenlijk niemand meer zo goed waarom ze staken. ‘Om onze job te behouden’… hoor je weleens. Mja… als je reizigers zo ambeteert dat ze de trein niet meer nemen, dan gaan er inderdaad geen treinen meer moeten rijden…


Bij met
de geboorte van James, het zoontje van mijn neef en zijn vriendin. We zijn een kleine familie, dus elke extra aanwinst is hier groot nieuws.

Mooiste foto
van deze maand was ongetwijfeld van onze magnolia die in bloei stond. Geweldig toch! Maar vooral heel jammer dat hij maar een paar dagen zo mooi is. Dat hadden ze bij de schepping toch beter anders geregeld.

Geleerd dat
je met dissolvent stift kan verwijderen van tafels, vloeren,… en zo nog allemaal van die zotte trucjes waar ik zelf nog nooit aan gedacht had. Waar een blogpost schrijven niet allemaal goed voor is. Vul gerust aan met andere ‘ge kunt niet raden hoe ik dat oplos’-trucjes.

Gewonnen
2 euro met een kraslotje. Op het grote lot is het nog even wachten… Misschien in mei.

Verrast door
de vraag van Femma om mijn tips rond jezelf en je blog organiseren te komen delen op hun blogweekend. Beetje spannend, maar langer dan drie seconden heb ik niet getwijfeld. Dat gaat daar volgens mijn ongelofelijk super tof zijn. En er zijn nog wel een paar plaatsen, dacht ik.

De woorden van mei zijn: geweest naar – aan het lezen – ontspannen door – gewerkt aan – blij met – verrast door – leukste muziek – op restaurant – geĂŻnspireerd door – mooiste foto

En hoe zat het met jouw maand? Laat hier gerust een linkje achter dan komen we met plezier allemaal eens lezen.