Ik koop zowat alles online. Van boeken, schoenen tot elektrische apparaten. Vorige week las ik in de krant dat ik een zeldzame soort ben. We zoeken wel met z’n alle informatie over elektrische apparaten online, maar om te kopen rennen we toch nog naar de winkel. Maar waarom eigenlijk?

Waarschijnlijk omdat we zo’n mixer of stofzuiger toch graag al eens vast pakken. Of misschien omdat we graag hebben dat de verkoper ons zegt dat we een goede keuze gemaakt hebben.
Of vermoedelijk omdat we iemand hebben waar toe we ons kunnen richten als onze koffiezet plots niet blijk te werken.
Ja, allemaal heel goede redenen, maar online kopen kan je echt wel heel veel geld uitsparen.

Vijf jaar geleden was ik op zoek naar een koelkast. Niet zomaar een koelkast. Neen, ik had mijn oog laten vallen op een zwarte Smeg. Zo’n retro model. Ik bezocht verschillende winkel in de buurt en zo’n frigo kostte overal 2000 euro. Nogal veel voor een single op dat moment.

En toen ontdekte ik Kieskeurig.be. Dat is voor mij de beste vergelijkingssite op het gebied van elektronische apparaten (en ondertussen zoveel meer). Je gaat opzoek naar een specifiek product of geeft een productcategorie in en krijgt meteen een overzicht van de verschillende mogelijkheden en de prijs die webshops ervoor vragen.

Mijn koelkast kocht ik uiteindelijk bij een Nederlandse webshop voor 1200 euro. Geleverd en al in Mechelen door twee zeer sympathieke Hollanders. We zijn nog altijd dik content van die koelkast.
En zo bestelde ik de afgelopen jaren echt alles online.

En wil je toch graag wat menselijk contact? Check dan zeker ook eens Bestekeus.be. Vaak een van de goedkoopste partijen bij Kieskeurig.be en je kan toch je bestelling gaan afhalen in een soort van mini-winkel. Wij hebben hier heel goede ervaringen mee. Ook Coolblue heeft een winkel in Wilrijk waar je terecht kan.

Dus niet langer meer twijfelen! Koop net als ik al je spullen online. Je zal verbaast zijn hoeveel geld je kan besparen.

Koop jij al alles online? Of ga je nog liever naar een echte winkel? En vooral, waarom kies je voor het ene of het andere?