Miss Fabuleus bestaat al 2,5 jaar. Straf! Het lijkt nog alsof ik er gisteren mee begon. De eerste ideeën werden opgeschreven op de vlucht naa NY. De zeer basic (en gelukkig al lang vergeten) lay out werd uitgewerkt tijdens pauzes op onze hotelkamer. Eens thuis ging ik ook echt van start.

En ik heb al veel leuke dingen geleerd en gedaan dankzij mijn blog en ik heb ook al veel contact gehad met fantastisch leuke mensen. Maar er was één ding dat ik nog niet gedaan had… ik was nog nooit naar een bloggersevent geweest.

Geen idee waarom niet… Misschien vooral omdat ik in het begin heel erg onder de bloggerradar bleef en pas het afgelopen jaar echt blogvriendjes, maar vooral vriendinnetjes ben beginnen maken en nu dus ook al eens onder de bloggende mensen durf te komen.

Maar gisteren was het dus eindelijk zo ver. Dankzij het enthousiasme van Lilith (of Kelly) en Oon (Lies), en het budget van Danone was er een feestelijke blogbrunch in Gent. Een kleine dankjewel en dikke merci voor alle vrouwen die zowat heel februari met z’n allen 500 berichten schreven in het kader van #boostyourpositivity.

Ik dus op tijd uit mijn bed, want, echt waar, op een zondag om 8u is vroeg voor mij. Bar Bidon in Gent was het einddoel.
De treinreis vatte ik samen met Kathleen aan. Ook wel beter gekend onder de roepnaam Kathleen van de Verbeelding, leerde ik later die dag. Wij dus weg. Vooral kletsend over de miserie met de trein, leesclubavonturen en hoe we rijk zouden kunnen worden met onze blog.

Na een uur waren we in zonovergoten Gent en na een tramrit met kleine passage langs het Gravensteen (oei, we zijn een halte te ver…) en een korte wandeling kwamen we aan op mijn allereerste blogevent.

Kathleen was ik meteen kwijt. Geen idee hoe eigenlijk, want zo groot was het er nu niet. Maar no prob! Daar stond Heidi al. Ik ken haar uit een ver verleden toen we samen nog een event hebben georganiseerd in Hasselt voor Vlaanderens beste reisprogramma. Nu zien en horen we elkaar geregeld voor nieuwe blogprojecten.

Maar een blogevent is natuurlijk om ook vooral nieuwe blogs te leren kennen, of mensen achter de blogs die je leest.
Ik moet eerlijk zijn, ik ben geen netwerker. Ik voel me altijd zo wat lullig om in te breken in een gesprek. Of om bij een groepje wildvreemden aan te sluiten. Maar hier verliep alles best wel vlot.

Ik leerde dan ook tal van andere mensen kennen zoals Annelyse, maar zag na tien jaar Claudia weer terug. Maar ik kwam ook digitale bekenden tegen zoals Martine (of Tiny) of Stefanie, die voor mij toch echt wel de ontdekking was van deze #boostyourpositivity-campagne.

’t Was dus een hele leuke dag en ik vergeet hier nog massa’s blogs te vermelden en leuke anekdote te vertellen.

Maar ik kijk ook vooral uit naar meer meetings. En komt dat even goed uit, want eind deze maand zit er al weer een nieuwe aan te komen. Ik zit trouwens mee in de organisatie dus het is de moment om hier al jullie wildste dromen, suggesties en wensen achter te laten voor het eerst volgende blogevent. Laat maar komen!