Januari is de maand waarin wij met z’n allen beslissen waar we binnen enkele maanden op vakantie gaan. Maar dat kan best wat geld kosten als je er met het hele gezin op uit wil trekken. Wie wat uitkijk kan nochtans heel wat geld besparen bij het boeken van een reis.

Het meeste geld zal je besparen door zoveel mogelijk te vergelijken. Je kan daarvoor langsgaan in het reisbureau bij jou in de buurt, maar je kan ook zelf op het internet beginnen zoeken naar de goedkoopste formule.

Ik moet toegeven dat er wel wat werk in kruipt als je zelf het internet begint af te surfen. Vorige week spendeerde ik nog enkele uren om de goedkoopste formule te zoeken voor onze citytrip naar Berlijn. Maar na enkele uren zoeken en vergelijken, wist ik 65 euro uit te sparen voor de vlucht en het hotel.

Ik ben trouwens lang niet de enige die op zoek gaat naar de goedkoopste oplossing. Steeds meer en meer mensen zoeken en vergelijken tot ze de beste oplossing gevonden hebben voor hun reis.

Gelukkig zijn er sites die een groot deel van het werk doen voor jou. Zo kan je bijvoorbeeld via vakantiedeals.be vergelijken wat de goedkoopste reisorganisator is voor jouw vakantie. Zij vergelijken vooral pakketreizen (vlucht + hotel) van touroperators zoals Neckermann en Sunjets.

Als ik enkel op zoek ben naar een goedkope vlucht, kijk ik altijd even op cheapticket.be. Je kan er heel makkelijk zoeken op locatie, datum, maatschappij. Ook hier vind je een overzicht van de goedkoopste vluchten voor je bestemming. Bekijk wel even of de prijs enkel voor handbagage is. Dat hangt af van de maatschappij.

Om helemaal zeker te zijn, check ik altijd nog eens de prijs op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf. Het kan gebeuren dat ze daar nog extra korting geven. Voor Berlijn was dat bijvoorbeeld het geval. Zowel op Cheaptickets als bij Connections was EasyJet de goedkoopste maatschappij om mee te vliegen. Voor 2 personen kostte een heen en terug 165 euro. Op de site van EasyJet zelf kostte een zelfde ticket maar 142 euro.

Wie het voordeligste hotel zoekt, kijkt best op Trivago.be. Ook hier worden de prijzen van verschillende sites met elkaar vergeleken. Vroeger kon je erop vertrouwen dat booking.com altijd de beste oplossing was, maar dat is niet meer zo. Check dus zeker even of je het hotel nergens anders goedkoper kan boeken.

Weet je nog niet zo goed waarheen en wil je het vooral laten afhangen van de beste deals? Kijk dan eens op TravelBird.be. Hier kan je geweldige kortingen krijgen op hotels, all in formules of uitstapjes. Lees wel eerst even wat er allemaal inclusief is. Vaak moet je zelf nog zorgen voor vervoer.

Wie liever niet online boekt, kan best nog deze maand langsgaan bij een reisbureau zoals Connections en Joker of een bureau bij jou in de buurt. Januari is trouwens de ideale maand om je reis te boeken. Het is het moment om een vroegboekactie binnen te halen. Zowat alle reisorganisaties geven extra kortingen, gratis nachten of andere voordelen.

Als je wat uitkijkt zal je heel wat geld kunnen besparen bij het boeken van je reis. Geld dat je op je reis zelf kan spenderen aan leuke dingen die vast super mooie herinneringen zullen worden.