Zo af en toe vind ik de herfst en de winter best wel leuk. Als het in de herfst niet te nat is en te winderig. Als het in de winter niet te donker is en te koud. Mja, dan vind ik de herfst en de winter best nog wel leuk. 
Maar het allerleukst vind ik dat het weer tijd is om mijn breinaalden boven te halen. Niet dat ik een breikampioen ben, maar zo af en toe een sjaal of handschoenen breien op een donkere najaarsavond zit er wel in. 
En aangezien voorbereiding alles is, ben ik deze week begonnen met een shortlist van al die leuke dingen die ik zelf wil maken. Pintrest en Google werden zowat binnenstebuiten gedraaid op zoek naar leuke projecten om de komende weken/ maanden werk van te maken.
Een overzicht:

Als allereerste project staat er een ronde sjaalmuts op het lijstje. Dat ziet er echt mega handig uit voor als ik op koude winterdagen op de trein sta te wachten. De wol hiervoor is alvast besteld. Let the knitting begin! 
Al heb ik lang getwijfeld om zo’n hoodie te maken. Ik ben zelfs nu nog altijd een beetje aan het twijfelen. Waarom ik dan toch voor die sjaalmuts gekozen heb? Daar kan je bij kiezen: enkel rond je nek, of toch ook op je hoofd. Bij zo’n hoodie heb je geen keuze. Maar die is welk mega, geweld tof. Grrrr… ik haat kiezen.

Het is nog wat afwachten of project 1 vlot verloopt. Ik moet toegeven dat er hier al wel eens menig breiwerk door de kamer gevlogen is. Verloren steken, fout patroon, te weinig wol… het is een greep uit de dingen die wel eens fout gaan bij mij. 
Maar voorlopig zijn we nog positief en ga ik ervan uit dat ik nog mega veel zin ga hebben eens mijn sjaalmuts klaar is. En dan is het aan project 2: 
Ik wil eens echt leuke handwarmers (zonder vingers) maken. Misschien gaan ze wel lijken op die van de foto, maar eigenlijk zoek ik nog een goed patroon. Niet twijfelen als je me kan helpen! Eeuwige dank in return. 

Project 3 wordt waarschijnlijk pas opgestart als de winter al bijna voorbij is, maar dat is een detail waar we hier geen rekening mee gaan houden. 
Ik wil al enkele jaren zo’n driehoeksjaal (zie foto). Alhoewel ik er echt zot van ben, geraakt hij nooit op de allereerste plaats van de jaarlijkse breishortlist. Daardoor is het er dus ook nog nooit van gekomen, maar deze winter maak ik er werk van.

En jullie? Wat staat er op jullie breishortlist (of haken, of naaien,…) van dit najaar? Post een link naar jouw favoriete projecten hieronder. Ik ben super nieuwsgierig!