Vorige week vertelde ik al dat we na vier maanden Mariette en Georgette even moeten evalueren. De opstartkosten waren zo’n 200 euro. Even nagaan dus of deze investering wel rendeert.

Elke dag verse eieren zijn natuurlijk zeer fijn. Maar 14 eieren per week eten we nu ook weer niet op. Je moet dus constant aan iedereen vragen of ze geen eieren willen hebben. Voor de sociale freaks onder ons is dat dus een ideale manier om in contact te komen met buren, kennissen en toevallige voorbijgangers. En wie echt eens zot wil doen, hangt een bordje met ‘scharreleieren te koop’ aan z’n brievenbus.

Ik ben niet echt zo’n sociale freak…

Maar waar zijn die Mariette en Georgette dan wel goed voor?
Wel… als vuilbak! Ik wist wel dat je keukenafval aan je kippen kon geven, maar ik wist niet dat die echt zoveel eten konden verzetten.

Ik las enkele weken geleden dat een kip het kortste spijsverteringssysteem heeft. Er zit maar drie uur tussen eten en alles weer uitwerpen. Zo’n kip heeft dus ook constant honger.
En je kan ze echt alles geven: sla, tomaten, restjes chinees, frieten, … Ze zijn alles behalve kieskeurig.

Vroeger moesten we wekelijks echt heel wat restjes wegsmijten. Aangezien we betalen voor elke kilo afval, telde dat wel serieus op.
Nu geven we dat dus gewoon aan Georgette en Mariette die alles met heel veel plezier verorberen en in ruil daarvoor ook nog eens elke dag een ei geven.

Twijfel je dus om ook kippen te houden? Kijk dan even door de dure opstartkosten heen. Naast elke dag een vers eitje zorgen de kippen er vooral voor dat je veel minder afval hebt.

Ter info: Ondertussen is Mister Fabuleus trouwens ook dikke vrienden met Georgette en Mariette!

Wat is jullie reden om kippen te houden?