Met deze 10 echt wel super makkelijke tips geef je geen nutteloos geld meer uit tijdens je vakantie. Hoe goed is dat?!

  1. Koop zoveel mogelijk in de tax free-zone. Het is meestal een stuk goedkoper.
  2. Rij je door verschillende landen? Check dan op voorhand waar de benzine of diesel het goedkoopst is. Checken doe je hier.
  3. Neem een voorraad 4-uurtjes mee van uit België. Zo moet je geen geld uitgeven bij de kleinste honger.
  4. Koop je lunch in de plaatselijke supermarkt en ga picknicken in het park of op het strand. Een stuk goedkoper dan een snack eten.
  5. Spendeer niet al te veel geld aan souvenirs. Kies iets typisch van het land waar je op vakantie bent en hou het daarbij.
  6. Koop niets bij van die typische toeristenkraampjes, maar ga voor kwaliteit. Koop een lekkere Italiaanse olijfolie bij een traditionele kruidenier, of een Spaanse paëllapan in een potten- en pannenwinkel. Je zal zo veel meer plezier hebben aan je souvenir!
  7. Wil je veel musea en toeristische sites gaan bezoeken dan kan dat al wel eens duur uitkomen. Loop dus altijd eerst even langs is het plaatselijke bureau voor toerisme. Ze kunnen je er informeren over kortingspassen of andere acties. Altijd de moeite waard.
  8. Wist je trouwens dat er ook tal van gratis bezienswaardigheden zijn? Je ontdekt ze via freeineurope.com
  9. Als je op hotel logeert in een stad, dan neem je best een kamer zonder ontbijt. Je kan vaak beter en goedkoper ontbijten vlak in de buurt.
  10. Restaurantkosten kunnen al wel eens hoog oplopen. Al kan je daar eigenlijk makkelijk op besparen. Zoek geen restaurant in de toeristische buurt of hoofdstraat. Doe thuis alvast wat research. Een 100% gids helpt je vaak al goed op weg. Of zoek op sites als TripAdvisor of internetfora. Je kan hier heel wat mee uitsparen.
Zo simpel kan het zijn én je spaart meteen geld uit dat je kan spenderen aan een extra weekendje weg in het najaar.
Laat zeker ook een reactie na met jouw makkelijke besparingstip voor tijdens je vakantie.