Je zal het zeker al gezien hebben op facebook. Sinds een week en half is ons gezin uitgebreid met Georgette Debruyne en Mariette Zwarts.

Deze twee (letterlijk) jonge kippetjes zijn bij ons ingetrokken in de 36B. Een nieuwe, schone chalet helemaal in het groen. “Meer moest dat niet zijn”, zeiden ze. “We zijn met weinig content”.

En dat klopt eigenlijk wel… zonder te morren eten ze elke avond wat de pot schaft. Frieten met sla, of brood met wat hesp, een restje rijsttaart… Echt super makkelijk.

Maar sinds enkele dagen is de sfeer ten huize Fabuleus serieus gespannen. Reden? Er is nog geen enkel ei gesignaleerd. Ok, je kan niet verwachten dat zo’n kip al meteen het ene ei na het andere begint te leggen. Maar nu wordt het toch echt wel stilaan tijd.

Al meer dan een week ga ik elke dag een paar keer kijken. Telkens met veel goede moed trek ik naar de chalet, maar voorlopig nog zonder resultaat.

Vorige week dachten we dat het zover was. Ons Georgette (ja, ja, ’t is al ‘ons’) had een hele ochtend op haar nest gezeten. Ze moest wel denken dat ze een ei moest leggen! Niet dus…

We geven ze nog wat tijd, maar elke dag wordt de druk groter. Hopelijk hebben we weer geen kat in een zak gekocht, want daar hebben we al één van.