Drie maanden geleden heb ik yoga ontdekt. Een of andere intuïtie had al lange tijd gedacht dat dat echt iets voor een stresskip als ik zou zijn. Maar door de gebruikelijk uitvluchten zoals ‘geen tijd’,… was ik er nooit toe gekomen. 

En toen besloot een van mijn vele collega’s om onder de middag een uurtje yoga te geven. De kans om eens te zien of dat dat nu echt iets voor mij was. En ja, dat is gewoon super, mega, geweldig!
Ik ben vooral zot van de meditatie – en ontspanningsoefeningen en daarom was ik al een tijdje op zoek naar een app die dagelijks voor mijn 5 à 10 minuutjes weg van de wereld kon zorgen. En die heb ik nu gevonden! Met een dikke dankjewel voor de redactie van Flow, want via hun fb-pagina leerde ik de Stop, Breathe & Think– app kennen. 
Alle Apple-gebruikers gooien deze drie trefwoorden in de zoekmachine van de appstore en deze app komt meteen te voorschijn. Ik denk dat er ook een Android-versie is, maar dat heb ik niet kunnen checken. 
En dan gaat er een waar paradijs voor je open. Je kan kiezen uit een lange lijst met meditatie-oefeningen, maar je kan ook ingeven hoe je je voelt en dan krijg je drie suggesties die je gemoed wat gaan opkrikken, kalmeren,… 
Zowat alle sessies duren tussen de 5 en de 10 minuten. Ideaal dus om tussen je drukke tijdschema even tijd te maken. Ik pik elke dag op de trein een sessie mee. Maar het kan ook in je zetel, bed of bad. 
Je kan jezelf ook inloggen. Zo kan je de app gebruiken van op verschillende toestellen en je progressie op de voet volgen. De makers hebben ook ‘stickers’ toe gevoegd. Een soort van beloning die je krijgt bij de 10de of 20ste sessies. Voor mij zijn die stickers niet nodig, maar misschien kunnen ze jou wel motiveren. 
Dus, even samengevat, ik kan maar één ding zeggen. Download snel deze app en probeer wat sessies uit. Ik ben er zeker van dat je net als ik dit een geweldige app gaat vinden! 
Trouwens, Stop, Breathe & Think is helemaal gratis. Als je nu niet genoeg redenen hebt om het eens te proberen weet ik het ook niet meer…