Ik weet het… ze hebben het al zo hard te verduren en dan durf ik nog een blog te schrijven met als titels ‘zeg neen tegen kranten en tijdschriften’. Ok, misschien niet tegen alle kranten en tijdschriften, maar toch…

Maak eens een lijstje van alle kranten en tijdschriften (ook reclamefolders,…) die je koopt of krijgt en eigenlijk zou willen lezen deze week. Doe dit maal 1 uur (nodig om zo’n exemplaar deftig uit te lezen) en je krijgt het totaal dat je deze week zou moeten spenderen aan het lezen van massa’s kranten en tijdschriften.

Waarschijnlijk kom je net als ik tot de conclusie dat dat echt weggesmeten tijd is. Tijd die je nuttiger zou kunnen invullen door dat boek te lezen dat nu al maanden op je kast ligt, of om eindelijk met je kinderen eens samen eitjes te schilderen nu Pasen voor de deur staat.

En ok… je hoeft niet meteen al je favoriete kranten en tijdschriften buiten te zwieren. Maak een selectie. Zo lees ik enkel nog de Flow. Met zo’n exemplaar ben ik meestal een maand zoet. Libelle Lekker of de krant, daar ben ik gewoon mee gestopt. Denk dus even na. Voor welke titels wil jij echt nog tijd maken? Al de andere uitgaves koop je niet meer of dat abonnement zeg je gewoon op.

Dat gaat voor drie geweldige voordelen zorgen:
– Meer tijd om leuke dingen te doen (wie wil dat nu niet).
– Minder papier om naar het containerpark te brengen (daar hoeft je man ook weer niet meer over te zeuren).
– Veel meer geld om aan iets anders uit te geven (olé, olé, olé…)

Nog een extra tip:
Scheur de artikels die je wil lezen meteen uit het magazine of de krant. Daarna kan je het exemplaar meteen weggooien. Dat zorgt ongetwijfeld en meteen voor minder rommel. Eens een artikel gelezen, kan het ook meteen weg.

Vereenvoudig je leven door gewoon minder kranten en tijdschriften te lezen! Geweldig toch…?

Welke kranten en tijdschriften lezen jullie die je best wel kan missen?