Het is nooit te vroeg op het seizoen om een lekkere cocktail te maken. En als er nu één ding is dat ik goed kan, dan is het margarita’s maken. Tijd dus om mijn ‘geheime’ recept met jullie te delen. 

  1. Haal eerst en vooral wat ingrediënten in huis: limoenen, tequila en cointreau. Meer heb je niet nodig. 
  2. Wie goede cocktails wil maken heeft ook goed materiaal nodig. Zorg zeker voor een goede shaker. Ik ben fan van het Boston-model, maar een andere is ook prima. Zorg ook zeker voor een roostertje, zo gaan ijsblokjes niet mee in je glas. En vergeet geen bijpassende glazen. Hier vind je ze voor geen geld. Super mega belangrijk is ook een maatbekertje. Dit is zowat de basis van elke goede cocktail. Zie dat je er eentje in huis hebt!
  3. Pers eerst en vooral de limoenen. Afhankelijk van hoe groot ze zijn, kan je met twee à drie stuks al twee grote cocktails maken. 
  4. Gebruik de schil met wat vruchtvlees om de rand van je glas te bevochtigen. Haal daarna de rand door het zout. Zo ziet je glas er meteen leuk uit en de zoute smaak past perfect bij de cocktail. Sommigen doen suiker op de rand. Dat is volgens mij te zot om los te lopen! Niet doen dus!
  5. En nu ga je aan de slag met je maatbekertje. Ik werk steeds met 30ml voor twee cocktails. Wil je meer drank dan gebruik je een groter maatje. Vul drie maten met tequila, twee maten met limoen en 1 maat met cointreau. 
  6. Haal de ijsblokjes uit de diepvries en voeg er een vijftal toe in de shaker. Nu enkel nog, super mega geweldig goed schudden. En hups, ’t is al klaar!
Laat het smaken!