Foto van Countryliving

Ik twijfel… is de rommeligste plek in ons huis nu de garage of de zolder? Ze zijn elkaar waard denk ik. Voorlopig kan ik nog het excuus gebruiken dat nog niet alle spullen na de verhuis op zijn plaats kunnen, maar lang zal ik dat niet meer kunnen volhouden. En waarschijnlijk heb jij ook een rommelige kamer, kast of schuif. Tijd dus voor een actieplan! Begin met kleine stapjes, want anders ben je het snel beu. De rest van je kast, kamer of leven kan je de komende weken ordenen. En nu, aan de slag…

  1. Zoek de meest rommelige kast of schuif die je kan vinden. Maak ze volledig leeg.
  2. Gebruik een sopje om alles even proper te maken.
  3. Zoek twee dozen. Op eentje schrijf je ‘containerpark’ op de andere ‘tweedehands’.
  4. Bekijk een voor een de spullen die in je schuif/kast zaten. Beslis meteen waar iets thuis hoort. Moet het in de schuif? Past het beter ergens anders in huis? Wil je het online verkopen? Of is het stuk of versleten?
  5. Beslis meteen. Stel niet uit tot later en je eerste gedacht is zowat altijd het beste. Dus weg is ook echt weg. Breng je spullen ook meteen naar een andere plek als ze daar beter passen.  
Herhaal deze vijf stappen voor elke ruimte die je wil opruimen. Stap voor stap krijg je zo alles op orde! Succes.