Zeuren heb ik moeten doen! Zeuren om één keer per week vegetarisch te eten. Niet dat ik zo’n groentenliefhebber ben, maar je hoort toch overal van die verhalen. Het zou beter zijn voor je gezondheid, de wereld en je portemonnee. Maar nee, Mister Fabuleus zag dat echt niet zitten. Er moest en zou vlees zitten in elk gerecht dat bij ons op tafel kwam.

Maar daar kwam verandering in toen een dikke maand geleden toch wel wat verontrustend nieuws de wereld werd ingestuurd. Ondertussen eten wij minstens een keer per week vis én vegetarisch. Kei goed bezig dus! En zo is het natuurlijk heel makkelijk om één van die doelen te realiseren! 
Deze week gingen we voor de Aziatische slierten van Jamie Oliver. Zijn kookboek kwam hier nog maar enkele dagen geleden in huis (dankjewel schoonzusje) en vandaag stond er al iets van op het menu. Het is lekker, super gezond en klaar in twintig minuten. Ideaal, lijkt mij!
Wat heb je nodig voor vier personen:
 • gember
 • look
 • sojasaus
 • rijstwijnazijn
 • sesamolie
 • Chinese kool
 • broccoli
 • peultjes
 • noedels
 • 4 eieren
 • chillisaus
Aan de slag:
 • Rasp de gember (zo groot als een duim) en de look (een teen). Voeg 2 lepels sojasaus, 3 lepel azijn en 3 lepels van de olie toe. Goed roeren en de dressing is al klaar.
 • Snij de broccoli en kool in kleine stukjes en was ze in koud water.
 • Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Laat de kool, broccoli en noedels er zo’n drie minuten in koken. 
 • Daarna voeg je nog een minuutje de peultjes toe.
 • Laat daarna alles goed uitlekken en meng de groenten en de noedels met de dressing.
 • Net voor het serveren bak je nog een eitje per persoon en dan serveren maar!