Ik kwam deze geweldig foto tegen: mijn opa en ik. Ik moet een jaar of 2 – 3 geweest zijn. Van mijn opa kreeg ik de liefde voor boeken mee. Ik herinner me als kind dat hij me verhalen vertelde en voorlas uit strips zoals jommeke. Maar ook heel enthousiast vertelde dat ik later zijn volledige Winkler Prins zou krijgen. Als kind vond ik dat een geweldige collectie boeken (duidelijk een pré-internet-kind!).

Er is een detail waar ik sinds deze week weer vaak aan moet denken. Mijn opa noteerde in al mijn boeken wanneer ik ze gekregen had en voor welke reden. Ik heb er 30 jaar niet bij stilgestaan, maar sinds deze week zie ik er de waarde van in.

Wat is er leuker dan na enkele jaren een boek nog eens open te slagen en je te realiseren dat je het gekregen hebt van een vriendin die je dringend nog eens moet bellen. Of ziet dat je het gekocht had na je laatste examen om jezelf te belonen.
Vaak kreeg of kocht je een boek naar aanleiding van een speciale gelegenheid, maar ben je dat na een paar maanden helemaal vergeten.

Daarom heb ik labels gemaakt voor mijn boeken. Vanaf nu krijgen ze vooraan een plek in al mijn nieuwe boeken.

Bedankt opa!

Wil je ook graag gebruik maken van mijn labels? Dan kan je ze hier downloaden. Je kan ze printen op Herma ronde labels met 60mm doorsnede.

Vind je dit een leuk bericht, deel het dan zeker op Facebook en Twitter.
Vergeet trouwens ook niet om de Miss Fabuleus pagina te liken!