Laten we het vandaag eens hebben over stinkende en rottende ajuinen en look. Leuk thema om het jaar mee te beginnen!

Je kent het vast ook wel, zo’n netje ajuinen. Je vraagt je toch echt af wie zo iets onhandigs heeft uitgevonden. Voor je het weet, ligt je kast vol van de kleine, vervelende ajuinpelletjes. 
Daarom dacht ik enkel jaren geleden de oplossing gevonden te hebben. Ik kocht een grote bak waarin ik alle look en verschillende soorten ajuin verzamelde. Maar keer op keer werd alles na enkele weken gewoon rot. Gevolg: een stinkende kast en massa’s fruitvliegen die een waar feestmaal hadden ontdekt. 
Een tijdje gelden kwam ik op het internet een geweldige tip tegen die ik zeker ook met jullie wil delen. Weg met die ambetante netjes of plastic bakken. Gebruik vanaf nu enkel nog papierenzakjes. 
Ik koop mijn papierenzakjes in de AVA. Je vindt ze daar in alle soorten en maten. Waarschijnlijk zijn er ook webshops waar je ze kan bestellen. 
Meer dan een perforator heb je verder niet nodig. 
Plooi je zakje eerst samen zodat je een middenlijn krijgt.

Daarna plooi je de twee buitenkanten tot aan de middenlijn en vouw je de zak opnieuw dicht op de middenlijn.

En dan enkel nog gaatjes maken. Zoveel als je maar wil!

Maak een zakje voor elke soort look en ajuin.
Met deze zakjes kan je alles enkele maanden bewaren op een droge en donkere plek (zoals een kast). Ze zijn echt ideaal! Het papier neemt een deel van het vocht op dat vrij komt en de gaatjes zorgen voor de nodige verluchting.

En geeft toe … het ziet er toch nog leuk uit ook. 
Kortom, een super tip! 
Vond je dit een leuke tip? Deel hem dan zeker ook op Facebook of Twitter!